ACTUALITATE 14 decembrie 2009

Infracţiunile silvice infracţiuni de sezon

de Covasna Media | 548 vizualizări
[singlepic=713,250,250,,left]Odată cu sezonul rece începe, de regulă, şi „sezonul” infracţiunilor şi abaterilor la regimul silvic. Pentru contracararea acestui fenomen şi prevenirea infracţionalităţii poliţiştii covăsneni cu atribuţii pe această linie de muncă acţionează constant în zonele şi mediile cu risc. Luni, 07.12.2009, în jurul orei 18, poliţiştii de la postul de poliţie Băţani au identificat

Odată cu sezonul rece începe, de regulă, şi „sezonul” infracţiunilor şi abaterilor la regimul silvic. Pentru contracararea acestui fenomen şi prevenirea infracţionalităţii poliţiştii covăsneni cu atribuţii pe această linie de muncă acţionează constant în zonele şi mediile cu risc.

Luni, 07.12.2009, în jurul orei 18, poliţiştii de la postul de poliţie Băţani au identificat în trafic pe D.J.122, pe raza localităţii Băţanii Mari, pe A. Alexandru, de 59 ani, şi pe Sz. Andras, de 47 ani, din ambii localnici, care transportau cu un atelaj hipo fără documente legale 10 bucăţi pomi de Crăciun, pe care iau tăiat şi şiau însuşit din pădurea aparţinând Ocolului Silvic Tălişoara, provocând un prejudiciu de 6.268,25 lei.

Poliţiştii din comună continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt material lemnos. Joia trecută, poliţiştii de la postul de poliţie Comandău lau oprit în trafic pe raza comuniei pe F. Zoltan, localnic, care transporta cu ajutorul unui ansamblu de autovehicule cantitatea de 36,154 mc buştean specia fag, fără ca avizul de însoţire primar să aibă completate rubricile – document de provenienţă, cantitatea totală de material lemnos transportat, numele persoanei emitente a avizului şi semnătura acesteia, numărul dispoziţivului de marcare. De asemenea, cu ocazia controlului poliţiştii au stability că numărul de arbori înscris în avizul de însoţire, respectiv 45 de buşteni, nu corespunde cu cei transportaţi în realitate, adică 65 de buşteni.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei şi sa dispus confiscarea cantităţii de material lemnos.

Întrucât de regulă în perioada premergătoare Crăciunului creşte numărul abaterilor în domeniul silvic, se constată în principal o recrudescenţă a tăierilor ilegale de brazi şi molizi, acţiunile pentru respectarea reglementărilor legale în domeniul silviculturii vor fi intensificate în perioada următoare pe tot teritoriul judeţului Covasna.

BIROUL DE PRESĂ AL IPJ COVASNA

Teme articol: furt lemn
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.