ACTUALITATE 24 mai 2017

Infracțiuni silvice constatate de polițiștii din Brăduț

de Covasna Media | 1600 vizualizări

Marți, 23 mai 2017, polițiștii din Brăduț aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au depistat în flagrant doi tineri, unul de 16, celălalt de 26 de ani, care au scos din rădăcini, fără drept, 18 arbori de esență stejar și fag, din pădurea de pe raza comunei. Materialul lemnos urma să fie transportat la domiciliul celor doi, cu atelaje cu tracțiune animală.

Polițiștii au dispus confiscarea celor două atelaje hipo, precum și a materialului lemnos, prejudiciul cauzat fiind în curs de evaluare. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de scoatere de arbori din rădăcini fără drept și furt de arbori.

Polițiștii covăsneni urmăresc în permanență respectarea prevederilor legale la regimul silvic, protejarea fondului forestier fiind una dintre prioritățile Poliției Române. Oamenii legii desfășoară frecvent acțiuni pe această linie, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite și iau măsurile legale care se impun, de fiecare dată când constată abateri de la cadrul legal.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.