ACTUALITATE 26 octombrie 2017

Infracțiuni rutiere la Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc

de Covasna Media | 969 vizualizări

Marți au avut loc două evenimente rutiere soldate cu pagube materiale, iar în urma acestora polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală pentru infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Un bărbat de 46 de ani este cercetat după ce a condus un moped, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul, care circula pe raza localității Coșeni, a pierdut controlul asupra direcției și a ajuns cu autovehiculul în șanț. Acesta nu a fost rănit și a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a indicat o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

La Târgu Secuiesc, un bărbat care a condus un autoturism fără a avea permis, a pierdut controlul pe strada Petőfi Sandor din oraș și a pătruns pe spațiul verde ce delimitează carosabilul de trotuar. Acesta a lovit un indicator rutier și a rupt doi arbuști ornamentali după care a plecat de la fața locului.

În urma investigațiilor făcute de polițiști, în scurt timp a fost identificată, atât mașina implicată, cât și persoana care s-a aflat la volan, iar din verificări s-a stabilit că bărbatul în cauză nu avea permis de conducere.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis. Proprietarul mașinii, întrucât aceasta aparținea altcuiva decât cel care a condus, este și el cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de încredințare a unui autovehicul, pentru a fi condus pe drumurile publice, unei persoane care nu deține permis.

Polițiștii atrag din nou atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă, în trafic, șoferii băuți sau cei care nu au permis. Nu conduceți dacă ați consumat alcool! Acesta afectează viteza de reacție și coordonarea, iar astfel vă puneți în pericol propria viață și sunteți o amenințare și pentru alți participanți la trafic.

Persoanele care nu dețin permis de conducere reprezintă o altă categorie de șoferi periculoși. Aceștia nu au experiența necesară conducerii unui autovehicul pe drumurile publice și nici cunoștințele privind regulile de circulație care se dobândesc în urma pregătirii și promovării examenului pentru obținerea permisului de conducere. Cei care conduc fără permis circulă „după ureche” și reprezintă un real pericol în trafic.

Astfel, le recomandăm cetățenilor, pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice. De asemenea, le recomandăm proprietarilor sau posesorilor de autovehicule, să nu le încredințeze pentru a fi conduse unor persoane despre care cunosc faptul că nu dețin un permis de conducere valabil pentru categoria din care face parte autovehiculul respectiv. Fapta constituie infracțiune!

Cei care doresc să conducă autovehicule trebuie să urmeze cursurile unei școli de șoferi, unde acumulează bagajul de cunoștințe privind normele de circulație, iar deprinderile practice necesare se dobândesc în urma orelor de conducere desfășurate sub supravegherea și îndrumarea unui instructor autorizat.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.