ACTUALITATE 4 decembrie 2018

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști

de Covasna Media | 612 vizualizări

Sâmbătă seară, polițiștii din Bixad, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au depistat un tânăr de 29 de ani, care conducea un autoturism deși nu avea permis pentru nicio categorie, dar și băuse înainte de a se urca la volan - rezultatul testării cu etilotestul a indicat o valoare de 0,33 mg/l  alcool pur în aerul expirat. Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere fără permis, iar pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice are de achitat o amendă contravențională de 1.465 de lei.

Tot sâmbătă seară, polițiștii Secției Rurale nr. 5 au observat, pe DJ 121A, un autoturism care avea o traiectorie de deplasare nefirească, astfel că au procedat la oprirea acestuia în trafic. La volan a fost depistat un bărbat de 42 de ani, iar în urma testării cu etilotestul s-a stabilit că avea o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea determinării îmbibației alcoolice, iar pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală. În cazul său, polițiștii au dispus și măsura reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe raza orașului Întorsura Buzăului a fost depistat un alt bărbat de 34 de ani, care conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea determinării îmbibației alcoolice și s-a întocmit un dosar penal pe numele său.

Băut la volan, cu o alcoolemie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost depistat și un bărbat de 29 de ani, pe raza municipiului Târgu Secuiesc. Acesta a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge, însă a refuzat să se supună procedurii, astfel că este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 337 din Codul Penal (refuzul conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei).

Polițiștii vor continua să acționeze pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite, pentru menținerea climatului de siguranță publică și reducerea riscului rutier.

Compartimentul Relații Publice, Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.