ACTUALITATE 21 decembrie 2020

Infracțiuni rutiere

de Covasna Media | 1314 vizualizări

La data de 19.12.2020, în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul posturilor de poliție Moacșa și Cernat au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturismului care se deplasa pe raza localității Sânzieni.

Conducătorul autoturismului nu a oprit, a efectuat o manevră de mers înapoi pe o distanța de aproximativ 200 de metri, timp în care autoturismul a fost urmarit și conducătorul auto a fost somat de către organele de poliție.

Într-un final autoturismul s-a oprit, lovind un stâlp din beton .

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

Conducatorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

  1.  

La data de 20.12.2020, în jurul orei 01:00, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Covasna, au oprit pentru control, pe DJ121, un autoturism condus de un bărbat în vârsta de 35 ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.     

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul de la prelevarea de monstre biologice.

La data de 19.12.2020, în jurul orei 09.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Baraolt și Postului de Poliție Belin au identificat în trafic, pe D.C. 37, un autoturism avariat.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că avariile autoturismului au rezultat din impactul cu gardul unui imobil.

După identificarea conducătorului auto, un bărbat de 39 de ani, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, indicându-se valoarea de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acţiune pentru pervenirea și combaterea delictelor silvice

La data de 20.12.2020, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, au organizat și executat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională prevăzute de legislația în vigoare din domeniul silvic.

În cursul acțiunii, polițiștii au depistat în trafic o autoutilitara care transporta o cantitate de material lemnos în baza unui aviz de însoțire întocmit contrar prevederilor legale privind  regimul silvic.

De asemenea, conducătorul auto a refuzat să transporte și să descarce materialul lemnos în cauză la locul indicat de agenții constatatori.

În baza celor constatate, societății comerciale care efectua transportul i-au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 și s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos transportat, în valoare de 212,52 lei.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.