ACTUALITATE 9 octombrie 2019

Infracţiuni pe drumurile din judeţ

de Covasna Media | 6708 vizualizări

În data de 07.10.2019, în jurul orelor 07:00, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Sfântu Gheorghe au oprit în trafic un bărbat de 31 ani în timp ce conducea un autovehicul pe str. 1 Decembrie 1918 din municipiu. 

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul testării a indicat valoarea de 0.43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere rezultatul testării, conducătorul auto a fost condus la o unitate spitalicească unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

*

În data de 07.10.2019, în jurul orelor 09:05, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Brăduţ au oprit în trafic o autoutilitară condusă de către un tânăr în vârstă de 27 de ani.

La solicitarea documentelor personale și ale autoutilitarei, cel aflat la volan a relatat verbal că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la verificarea documentelor autoutilitarei s-a constatat faptul că inspecția tehnică periodică este expirată din data de 20.08.2019. Totodată, acesta a relatat verbal faptul că autoutilitara aparține tatălui său și că a luat-o fără știrea acestuia.

S-a dispus măsura reținerii certificatului de înmatriculare și a numerelor de înmatriculare, fiind aplicată sancțiune contravențională pentru încălcarea prevederilor art. 10/1 din OUG 195/2002.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere și furtul în scop de folosință.

*

La data de 07.10.2019, în jurul orelor 19:10, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Sfântu Gheorghe au efectuat pe raza mun. Sfântu Gheorghe un control asupra documentelor unui autoturismul, ocazie cu care conducătorul auto, o femeie de 39 ani, a prezentat înscrisuri ca dovadă a deținerii asigurării de răspundere civilă auto RCA/carte internațională de asigurare auto și a inspecției tehnice periodice. 

În  urma verficărilor documentelor în cauză s-a stabilit faptul că acestea nu prezintă elementele de siguranță specifice, motiv pentru care au fost ridicate în vederea efectuării unei expertize tehnico-criminalistice.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

*

La data de 07.10.2019, în jurul orelor 19:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism care circula pe DN11 condus de către un bărbat în vârstă de 60 de ani.

Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică, acesta a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

RECOMANDĂRI PREVENTIVE ADRESATE CONDUCĂTORILOR AUTO:

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

- Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

- Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă, ninsoare sau ceaţă densă!

- Folosiţi centura de siguranţă! – vă poate salva viaţa în caz de accident;

- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!

- Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri. 

- Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

- Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule!

- Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile drumului şi ale traficului!

(Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna)

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.