ACTUALITATE 25 iunie 2019

Infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice constatate de polițiști în weekend

de Covasna Media | 529 vizualizări

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au acționat și în acest weekend pentru menținerea siguranței circulației pe drumurile publice și reducerea riscului rutier.

Astfel, oamenii legii au constatat mai multe infracțiuni contra siguranței rutiere pentru care au întocmit dosare de cercetare penală.

La Bățani, un tânăr de 25 de ani a fost depistat conducând un autoturism fără a avea permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule. Un altul de 29 de ani a fost depistat, tot la Bățani, conducând fără permis, un autovehicul neînmatriculat.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au fost sesizați despre faptul că pe DN 11C ar fi avut loc un eveniment rutier. Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat conducătorul unei autoutilitare, un bărbat de 45 de ani, care ar fi acroșat ușor, cu oglinda laterală, un pieton.

Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenești, iar la testarea cu etilotestul a reieșit că șoferul avea o alcoolemie de 0,89 mg/l  alcool pur în aerul expirat, astfel că pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, după ce a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

Pe raza localității Herculian a fost identificat un tânăr de 22 de ani care conducea o motocicletă neînmatriculată, iar din verificările efectuate a reieșit că acesta nu avea permis de conducere pentru nicio categorie.

Duminică dimineață, un alt bărbat de 40 de ani din Turia a fost depistat de polițiști conducând sub influența băuturilor alcoolice – avea o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

(Compartimentul Relații Publice, Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.