ACTUALITATE 12 august 2010

Informare de presă

de Covasna Media | 47 vizualizări
Termen prelungit pentru acciza de motorină Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, pentru a beneficia de acciza redusă pentru motorina utilizată în agricultură, s-a prelungit termenul de depunere a cererii de acord prealabil, până la data de 10 septembrie 2010. Reamintim ca după obţinerea acordului prealabil, emis de către APIA în limita plafonului prevăzut de HG 408/2010, beneficiarii (persoane juridice si persoanele autorizate

Termen prelungit pentru acciza de motorină

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, pentru a beneficia de acciza redusă pentru motorina utilizată în agricultură, s-a prelungit termenul de depunere a cererii de acord prealabil, până la data de 10 septembrie 2010.

Reamintim ca după obţinerea acordului prealabil, emis de către APIA în limita plafonului prevăzut de HG 408/2010, beneficiarii (persoane juridice si persoanele autorizate in conformitate cu OUG 44/2008) trebuie să depună la Centrele APIA o cerere pentru determinarea trimestrială a cantităţii de motorină pentru care se aplică ajutorul de stat sub formă de rambursare.

Cererea se depune până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită rambursarea şi este însoţită de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi documentele prevăzute de Ordinul 126/2010.

Potrivit HG 408/2010, pentru motorina utilizată la efectuarea lucărilor mecanice în agricultură se stabileşte o acciză redusă de 21 euro/1000 litri. Diferenţa dintre acciza standard şi cea redusă se acordă ca ajutor de stat sub forma de rambursare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.