ACTUALITATE 23 ianuarie 2012

INFO-TRAFIC

de Covasna Media | 64 vizualizări

Iarna şi-a făcut simţită prezenţa şi în judeţul Covasna. Deşi  în weekend a nins relativ mult în tot judeţul, nu sunt probleme deosebite în trafic. Toate drumurile publice din judeţ sunt deschise circulaţiei rutiere, dar se circulă în condiţii de iarnă.

Condiţiile meteo şi de drum au creat totuşi unele probleme mai ales conducătorilor auto mai puţin experimentaţi. Din fericire nu s-a produs niciun accident rutier grav în acest sfârşit de săptămână în Covasna, dar am înregistrat 4 accidente rutiere soldate cu rănirea uşoară a 5 persoane.

Vineri, în jurul orei 14.30, pe DN 12, în afara localităţii Ghidfalău, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unei persoane.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului de poliţişti rezultă că K. Szilard, de 21 ani, cu domiciliul în Sf. Gheorghe, posesor permis de conducere categ. „B” din anul 2008, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DN 12, din direcţia Tuşnad spre Sf. Gheorghe, având alte preocupări în timpul deplasării, a pierdut controlul asupra autoturismului, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat în şanţul din stânga sensului sau de deplasare.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto şi avarierea autoturismului.

* * *

Vineri, la ora 22.35, Poliţia Municipiului Sf. Gheorghe a fost sesizată printr-un apel telefonic prin Sistemul Naţional Unic al Apelurilor de Urgenţă despre faptul că pe str. Spitalului din mun. Sf. Gheorghe s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Din primele verificări rezultă că B. Hunor, de 19 ani , domiciliat în Sf. Gheorghe, posesor al permisului de conducere categoria B din 2010, în timp ce conducea un autoturism pe str. Spitalului, din direcţia str. Kos Karoly către str. Stadionului, nu a adaptat viteza la condiţiile unui carosabil acoperit cu mâzgă şi zăpadă frământată, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a intrat în derapaj, a acroşat cu partea faţă a autoturismului un stâlp de susţinere a reţelei electrice situat în faţa unui imobil, l-a rupt, iar acesta a căzut peste poarta de acces a imobilului, în curte.

* * *

Sâmbătă, 21.01.2012, în jurul orei 5.00, pe DN 11, în afara localităţii Breţcu, s-a produs un accident uşor de circulaţie.

Din cercetările efectuate la faţa locului rezultă că P. Gheorghe, de 54 ani, din localitatea Zărneşti, jud. Braşov, posesor al permisului de conducere categoriile „BE, CE” din anul 2005, în timp ce acţiona pentru asigurarea viabilităţii drumului naţional cu un utilaj de deszăpezire, pe DN 11, circulând pe direcţia Bacău spre Tg. Secuiesc, nu a asigurat autospeciala la oprirea acesteia în rampă, iar la punerea în mişcare nu a efectuat manevrele corespunzătoare, utilajul a părăsit carosabilul, cu partea din spate a rupt parapetul metalic şi s-a răsturnat pe o parte, alunecând în râpă  pe o distanţă de aproximativ 40 m.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto şi pagube materiale.

* * *

Unii conducători auto au nesocotit condiţiile şi aşa dificile de drum şi s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Poliţiştii rutieri covăsneni au depistat în trafic doi bărbaţi care conduceau în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi poliţiştii îi cercetează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

* * *

În scopul prevenirii implicării în evenimente rutiere nedorite, poliţiştii vă recomandă insistent:

-       Nu vă urcaţi la volan până nu verificaţi buna funcţionare a sistemelor de frânare, direcţie şi iluminare!

-       Curăţaţi bine maşina, asigurându-vă că parbrizul, luneta, farurile, stopurile şi oglinzile laterale vă oferă vizibilitate maximă!

-       Folosiţi anvelope de iarnă şi verificaţi presiunea acestora!

-       Puneţi în portbagajul autovehiculului un săculeţ cu nisip, o lopată pentru îndepărtarea zăpezii, cablu de tractare, vestă reflectorizantă, triunghi reflectorizant pentru semnalarea avariilor şi trusa medicală!

-       În trafic, adoptaţi o conduită preventivă în conducere şi adaptaţi viteza condiţiilor meteo-rutiere, îndeosebi pe drumul în curbă şi în pantă.

-       În actualele condiţii, când drumul este acoperit cu polei sau mâzgă, iar ceaţa este un fenomen atotprezent, prudenţa este factorul esenţial în deplasare.

-       Semnalizaţi din timp orice manevră pe care intenţionaţi să o efectuaţi şi nu vă aventuraţi în depăşiri care vă pot pune în pericol, atât pe dumneavoastră cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

-       Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care vă precedă pentru a putea opri în condiţii optime atunci când situaţia o impune!

Poliţiştii vă urează o săptămână în siguranţă, fără evenimente rutiere!

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.