ACTUALITATE 16 aprilie 2018

Începe reconstrucția iluminatului public pe strada Lunca Oltului

de Observatorul de Covasna | 708 vizualizări

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe va începe în următoarele zile lucrările de reconstrucție a iluminatului public pe strada Lunca Oltului, începând de la podul peste râul Olt până la ieșirea din oraș spre Miercurea Ciuc.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, contractul de executare se referă la partea stângă a străzii Lunca Oltului, în direcția de mers spre Miercurea Ciuc, și astfel reconstrucția iluminatului public se va realiza pe partea dinspre fabrica de lapte Covalact. Totodată, în viitorul apropiat, Primăria va realiza o trecere de pietoni în fața atelierului de reparații auto Máthé Jenő Service, și va înlocui indicatoarele de orientare plasate de-a lungul drumului principal cu altele bilingve.

În cursul lunii februarie angajaţii Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, au amplasat și indicatoare rutiere echipate cu lămpi LED la trecerile de pietoni, pentru mărirea siguranței pietonilor. 

Printre planurile pe termen lung se numără și construirea unui sistem de iluminat public pe cealaltă parte a străzii, construirea trotuarelor și înlocuirea indicatoarele de orientare, iar Multi Trans SA planifică dezvoltarea unor rute de transport public care includ și această secțiune de drum.

Drumul Național DN12 se întinde de la Chichiș până la Toplița, și este administrat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Sectorul de drum care trece prin orașul nostru poartă numele de strada Lunca Oltului și lt. Păiuș David, și este în administrarea unităţii administrativ-teritoriale Sfântu Gheorghe, acesta fiind preluat de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în luna decembrie 2017, se mai precizează în comunicat.

Foto: Vargyasi Levente 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.