ACTUALITATE 22 septembrie 2009

Începe reabilitarea staţiunii Şugaş-Băi

de Covasna Media | 584 vizualizări
Autorităţile locale au dat ieri ordin de începere a lucrărilor la investiţia „Reabilitarea infrastructurii de schi din zona Şugaş Băi“, proiect a cărui valoare totală se ridică la 6 milioane de lei plus TVA.

[singlepic=345,400,200,,left]În cadrul acestui proiect, Consiliul Local Sf.Gheorghe a aprobat ieri alocarea sumei de 50.000 de lei reprezentând contribuţia din bugetul local la această lucrare pentru care Minsterul Turismului a aprobat până acum o finanţare de 4,2 milioane de lei. Lucrările vor începe în această săptămână, iar alocarea sumelor de la Minister va fi efectuată după achitarea celor 50.000 de lei aprobaţi din bugetul local. „Astăzi am dat ordin de începere

Autorităţile locale au dat ieri ordin de începere a lucrărilor la investiţia „Reabilitarea infrastructurii de schi din zona Şugaş Băi“, proiect a cărui valoare totală se ridică la 6 milioane de lei plus TVA.

În cadrul acestui proiect, Consiliul Local Sf.Gheorghe a aprobat ieri alocarea sumei de 50.000 de lei reprezentând contribuţia din bugetul local la această lucrare pentru care Minsterul Turismului a aprobat până acum o finanţare de 4,2 milioane de lei.

Lucrările vor începe în această săptămână, iar alocarea sumelor de la Minister va fi efectuată după achitarea celor 50.000 de lei aprobaţi din bugetul local. „Astăzi am dat ordin de începere a lucrărilor la Şugaş Băi, din contribuţia noastră şi banii de la minister vor începe lucrările la patru obiective – reabilitarea vechii pârtii de schi, amenajarea pârtiei noi, instalaţia de zăpadă artificială şi casa de salvamont”, a afirmat viceprimarul Sztakics Eva.

Potrivit acesteia, valoarea totală a acestui proiect se ridică la 6 milioane de lei plus TVA, iar în afara sumelor amintite au mai trimis ieri o solicitare la Ministerul Turismului pentru completarea restului de bani.

CL Sfântu-Gheorghe a cumpărat în această primăvară obiectivele turistice din staţiunea Şugaş-Băi, privatizate în urmă cu cinci ani şi lăsate în paragină. Locaţia este cuprinsă şi în programul „Drumul Apelor Minerale”, prin intermediul căruia se vor reface toate izvoarele de apă minerală de aici şi din Sfântu-Gheorghe.

În staţiunea Şugaş-Băi, aflată la 8 km de municipiul Sf.Gheorghe, se regăsesc un complex hotel – restaurant, o mofetă şi o bază de tratament, plus câteva pensiuni şi o pârtie de schi.

O nouă sală de sport

Consilierii locali au votat ieri şi acordarea în mod gratuit a unei suprafeţe de 3.300 de mp către Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru construirea unei săli de sport cu 150 de locuri. Sala de sport va fi construită în curtea Grupului Şcolar Economic, de care va şi aparţine, investiţia fiind realizată din fonduri guvernamentale.

În acest context, unii consilieri locali au ridicat problema necesităţii unor săli de sport şi la alte unităţi de învăţământ, cum ar fi Grupurile Şcolare Constantin Brâncuşi sau Kos Karoly.

Consilierul Nemes Tibor a prezentat situaţia de la Kos Karoly unde sala de sport este prea mică deşi sunt foarte mulţi copii şi de ea se foloseşte şi Şcoala Sportivă. Potrivit consilierului Keresztely Irma, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), acest Grup Şcolar a fost cuprins cu construirea unei săli de sport în cadrul programului de campusuri şcolare, care nu a fost însă finanţat anul acesta din lipsă de fonduri. Mai mult, spune aceasta, la Kos Karoly nu exista o suprafaţă suficient de mare pentru a asigura teren pentru o sală mai mare.

O altă problemă ridicată de data aceasta de consilierul Mădălin Guruianu a fost cea a Şcolii Nicolae Colan, unde lucrările la sala de sport cu bazin inclus au început încă de acum câţiva ani, dar nu sunt finalizate şi sunt stopate de aproximativ un an.

Primarul Antal Arpad a subliniat că în momentul de faţă prioritatea oraşului este de a aduce cât mai multe fonduri, urmând ca lucrările începute să fie şi acestea finalizate.

„Mă bucur că din banii Guvernului putem construi o sală de sport şi nu excludem să construim şi la alte şcoli dacă vom obţine banii”, a spus primarul.

Sprijin pentru biserici

În cadrul şedinţei extraordinare de ieri consilierii au aprobat şi acordarea unui sprijin în valoare de 52.000 de lei pentru bisericile creştine din municipiu, pe lista beneficiarilor fiind cuprinse 14 parohii. Suma va fi folosită pentru acoperirea cheltuielilor necesare la încălzirea bisericilor. În plus faţă de aceşti bani primarul a precizat că vor acorda şi lemne pentru cei care solicită.

Ana Sidon

Teme articol: Sugas Bai reabilitare
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Ion Ciobanu, 24 septembrie 2009
Îl parafrazez din nou pe bătrânul rabin spunând că amândoi aveţi dreptate, dl. Szava. E bine că se face pârtia dar e bine şi că oameni ca domnul semnat "contele Tampa" îşi pun probleme de citeste integral
szava jozsef, 24 septembrie 2009
Este foarte bine că în Şugaş Băi se modernizeaza infrastructura pârtiilor de schii.Felicitări ,,Marele gânditori,, contele Tampa mai bine ar pune spiritul creator în slujba comunităţii.
ziarist, 22 septembrie 2009
Si nu ti-e clar ?
contele Tampa, 22 septembrie 2009
sunt curios sa vad daca "licitatia" pentru Sugas Bai,e castigata tot de firma cu specific de panificatie ,care se ocupa si de "reabilitarea" centrului orasului.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.