ACTUALITATE 16 mai 2017

Începe campania de vaccinare antirabică a vulpilor

de Covasna Media | 597 vizualizări

Prima etapă din campania națională de vaccinare a vulpilor contra rabiei demarează în județul Covasna în 25 mai a.c. Momelile vaccinale vor fi distribuite manual de reprezentanții fondurilor de vânătoare, asistați de medicii veterinari oficiali din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna.

Momelile vor fi amplasate la vizuinile vulpilor, în jurul localităților, a lacurilor și a drumurilor publice.

„Este interzisă distribuirea vaccinului pe teritorii locuite, în apă, pe drumuri publice sau în apropierea spațiilor locuite din cadrul zonelor vizate”, arată un comunicat de presă al DSVSA.

Momelile vor ajunge în județ în 24 mai, iar până atunci are loc instruirea reprezentanților fondurilor de vânătoare împreună cu medicii veterinari.

Campania de vaccinare cuprinde și un program de informare și avertizare a populației, care presupune distribuirea și afișarea de materiale informative, cu scopul preîntâmpinării evenimentelor nedorite. De asemenea, din aceeași campanie face parte și administrarea aeriană a momelilor (20 de momeli vaccinale pe kilometru²), însă data activității va fi făcută publică ulterior.

Acțiunea de vaccinare antirabică a vulpilor se înscrie în „Programul strategic privind supravegherea, controlul și eradicarea turbării la vulpe în România”.

Teme articol: vaccin rabie vulpe
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.