ACTUALITATE 13 mai 2010

Încep pregătirile pentru recensământul agricol

de Covasna Media | 578 vizualizări

Prefectura Covasna a delegat un membu în Comisia Judeţeană de Recensământ, astfel încât primarii din judeţ să înţeleagă în totalitate procesul de recensământ agricol ce va fi demarat în luna octombrie a acestui an.

Potrivit prefectului Gyorgy Ervin, există încă primari care este posibil să nu înţeleagă complet importanţa şi valoarea recensământului din toamnă, astfel încât nu s-a dorit asumarea unor riscuri care să ducă la greşeli.

Pentru instruirea primarilor, a fost delegat Lorincz Ferenc, din partea Direcţiei de Statistică, acesta urmând să ajungă în fiecare comună a judeţului pentru a se consulta cu primarii.

„Având în vedere caracterul complicat al procedurii de completare a documentelor, numai după îndrumarea în particular a primarilor va avea loc o îndrumare centralizată”, a declarat prefectul Gyorgy Ervin, menţionând că Recensământul agricol din octombrie are o importanţă deosebită, România fiind monitorizată în acest sens de Uniunea Europeană.

România va reactualiza datele privind suprafeţele agricole existente, efectivele de animale, sistemele de irigaţii, numărul producătorilor agricoli şi nivelul de dotare al fermelor. Conform normelor Uniunii Europene în domeniul statistic, fiecare stat membru trebuie să efectueze un recensământ general agricol o dată la zece ani. La recensământul general agricol sunt înregistrate toate unităţile agricole, indiferent de tipul de proprietate şi forma de organizare.

Monica Vajna

Teme articol: animale recensamant
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.