ACTUALITATE 10 mai 2022

Încep lucrările pe strada Mihai Eminescu din Târgu Secuiesc

de Covasna Media | 671 vizualizări

Operatorul regional Gospodărie Comunală SA continuă lucrările de consolidare a rețelei de apă din Târgu Secuiesc. Astfel, conductele identificate anterior ca fiind responsabile pentru diverse defecțiuni, apă tulbure și alte probleme similare, sunt înlocuite treptat, iar lucrările efectuate până în prezent au îmbunătățit situația din municipiu.

„Oamenii sunt îndreptăţiţi să fie supărați pentru probleme legate de furnizarea serviciului. Motivul este foarte clar: rețeaua de conducte veche, de peste 50 de ani, pe care o înlocuim împreună cu Primăria Târgu Secuiesc. Avem o echipă mică de oameni, care de multe ori trebuie să facă intervenții de urgență şi în alte zone, dar încercăm să finalizăm lucrările cât mai repede posibil”, a declarat Kozsokár Attila, directorul societăţii.

Potrivit coordonatorului centrului regional Târgu Secuiesc, Pap Lajos, lucrările vor fi demarate marţi, 10 mai, şi vor consta în înlocuirea în totalitate a conductelor pe un tronson de 500 de metri, incluzând şi 32 de racorduri: „Vechea conductă este ca o sită, ne-a dat multe bătăi de cap, vrem să reparăm această zonă cu probleme”.

Pap Lajos estimează că lucrările vor dura circa 3-4 luni, cu condiţia ca desenele tehnice disponibile să fie corecte, şi să nu apară probleme majore pe parcurs. 

Într-o etapă a lucrărilor, pe o porțiune de 25 de metri între str. Cernatului și str. Mihai Eminescu, va trebui să închidem circulația pentru a face racordurile. De asemenea, va trebui să oprim apa pentru o perioadă foarte scurtă, dar vom anunța acest lucru din timp”, a mai spus coordonatorul centrului regional Târgu Secuiesc.  

O altă zonă deosebit de problematică din municipiu este porțiunea de circa 70 de metri din parcarea fostei fabrici de amidon, pe care Gospodărie Comunală SA intenţionează să o repare cât mai curând, lucru care va pune capăt, după doi ani, procesului de eradicare a „punctelor fierbinți”.

Gospodărie Comunală SA, Biroul de presă

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.