ACTUALITATE 28 decembrie 2010

Incendiu lângă mănăstirea Mărcuş

de Covasna Media | 116 vizualizări
Vineri dimineaţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Mihai Viteazul” (ISU) a fost sesizat prin sistemul unic de urgenţă despre faptul că arde acoperişul unei case familiale din incinta mănăstirii din localitatea Mărcuş, comuna Dobârlău. Purtătorul de cuvânt al ISU, Marius Tolvaj, a spus că la faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Sfântu Gheorghe alături de pompieri din cadrul

Vineri dimineaţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Mihai Viteazul” (ISU) a fost sesizat prin sistemul unic de urgenţă despre faptul că arde acoperişul unei case familiale din incinta mănăstirii din localitatea Mărcuş, comuna Dobârlău.

Purtătorul de cuvânt al ISU, Marius Tolvaj, a spus că la faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Sfântu Gheorghe alături de pompieri din cadrul Serviciului Voluntar din Ozun. Incediul s-a produs la acoperişul unei case familiale pe o suprafaţă de 20 de mp şi exista pericolul de propagare a acestuia la alte construcţii din jur şi la anexele casei de locuit.

Primarul Comunei Dobârlău, Vasile Maxim, a declarat că incendiul s-a produs din cauza unui coş de evacuare termică a centralei, neizolat corespunzător de firma care a realizat instalaţia.

Acesta a mai spus că deşi a ars acoperişul casei spaţiile de locuit nu sunt afectate, dar prin intermediul Primăriei Dobârlău vor încerca să repare acoperişul cât mai repede pentru că iarna încă nu a trecut. În cadrul mănăstirii din localitatea Mărcuş funcţionează o casă de tip familial infiinţată cu acordul autorităţilor, iar aici sunt crescute de către maici zece fetiţe abandonate în maternităţile judeţene. Pentru scurt timp, copiii şi maicile au fost evacuaţi dar din fericire nu s-au produs victime în urma incendiului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.