ACTUALITATE 5 noiembrie 2015

Incendii la Sita Buzăului şi Dobârlău

de Covasna Media | 804 vizualizări

În cursul zilei de joi, la ora 04:05, dispeceratul comun ISU – SAJ al judeţului Covasna a fost informat despre faptul că s-a produs un incendiu la un adăpost de animale din localitatea Sita Buzăului.

Două echipaje de pompieri din cadrul Pichetului de pompieri Întorsura Buzăului şi pompieri voluntari din cadrul SVSU Sita Buzăului au intervenit la faţa locului pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu violenţă la acoperişurile a două anexe şi se propagase la mansarda şi acoperişul casei de locuit.

Pompierii militari şi voluntari au intervenit mai bine de 4 ore şi au limitat extinderea flăcărilor şi la casele învecinate.

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă un scurtcircuit electric prevenit de la un cablu electric defect, au ars anexele gospodăreşti confecţionate din lemn pe o suprafaţă de circa 100 mp, acoperişul şi mansarda casei de locuit construită din lemn cu învelitoare din ţiglă pe o suprafaţă de aproximativ 160 mp, scândură şi diferite bunuri depozitate în construcţiile afectate.

Un alt incendiu pe timp de noapte, în care au fost afectate acoperişurile a trei case şi două anexe gospodăreşti, a avut loc zilele trecute în localitatea Dobârlău.

Pentru limitarea consecinţelor evenimentului, au intervenit pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe şi pompierii voluntari din localitatea Ozun, ce au intervenit aproximativ 4 ore.

Cauza probabilă de incendiu o reprezintă efectul termic provenit de la un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de evenimente nedorite, care se pot sfârşi tragic, vă reamintim un minimum de măsuri ce trebuie respectate pentru siguranţa dumneavoastră:

– sobele cu sau fără acumulare de căldură vor fi obligatoriu verificate, curăţate şi reparate de persoane specializate şi autorizate;

– coşurile, burlanele şi canalele vor fi curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an;

– evitarea utilizării întrerupătoarelor, prizelor sau cablurilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plutonier major Marius Tolvaj

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.