ACTUALITATE 28 septembrie 2016

Incendii la Barcani şi Covasna. Un bătrân şi-a pierdut viaţa

de Covasna Media | 959 vizualizări

În noaptea de marţi spre miercuri, la ora 00:17, dispeceratul comun ISU – SAJ al judeţului Covasna a fost informat despre producerea unui incendiu la acoperişul unei case de locuit din localitatea Barcani.

La locul indicat s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Pichetului de Pompieri Întorsura Buzăului ce au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

În urma incendiului, au ars casa de locuit în proporţie de 50%, acoperişul confecţionat din lemn în totalitate, acoperişul unei anexe pe o suprafaţă de aproximativ 110 mp şi diverse bunuri depozitate în construcţiile afectate.

Nu au existat victime omeneşti, iar cauza probabilă a incendiului o reprezintă efectul termic cauzat de coşul de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

În aceeaşi noapte, în jurul orei 05:00, printr-un apel la numărul unic de urgențe a fost sesizat un alt incendiu la o casă de locuit, de această dată în oraşul Covasna.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, la locul indicat s-au deplasat un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Secţiei de pompieri Târgu Secuiesc şi un echipaj din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Covasna.

În urma incendiului, izbucnit cel mai probabil în urma folosirii intenţionate a unei surse de aprindere, au ars deşeuri depozitate în dormitor şi acoperişul casei de locuit confecţionat din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aproximativ 60 de mp.

Din nefericire, în interiorul locuinţei a fost identificat trupul neînsufleţit al proprietarului, în vârstă de 75 ani.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plutonier major Tolvaj Marius

 

 

Teme articol: Covasna deces incendiu Barcani
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.