ACTUALITATE 24 martie 2020

Încă un angajat al Spitalului Județean infectat cu virusul COVID-19 a dat cărțile pe față

de Daniela Luca | 26886 vizualizări

Doctorul a povestit experiența prin care a trecut după ce s-a întors din Austria

După ce medicul ginecolog Pál András a dezvăluit marți că este unul dintre cei cinci angajați de la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe infectați cu virusul COVID-19, un alt medic ginecolog care activează în cadrul aceluiași spital i-a urmat exemplul. Este vorba despre dr. Kese Réka. Și aceasta a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook.

Dr. Kese Réka a precizat în postare că primele semne ale bolii au apărut în seara zilei de joi, 19 martie.

„M-am trezit cu o ușoară durere de cap și cu o febră de 37 de grade. Am telefonat la locul de muncă, iar șeful de departament m-a îndemnat să cer concediu medical de la medicul de familie pe care l-am și informat imediat despre simptome. În mintea mea erau două lucruri, că nu am avut febră din facultate și mi-am amintit că un coleg de muncă a plecat acasă cu aceleași simptome așa că am decis că iau atitudine și să anunț autoritățile ca să nu pun în pericol viața celor din jur”, scrie Kese Réka.

Doctorul spune că a contactat în aceeași zi Direcția de Sănătate Publică, iar aceștia au asigurat-o că în cursul zilei de vineri sau sâmbătă i se va face testul. Sâmbătă seara a aflat că este infectată cu COVID-19, iar apoi au fost testați soțul și fiica ei în vârstă de trei ani. Duminică au aflat că testul este negativ pentru amândoi. În aceeași zi dr. Kese Réka spune că a fost internată la Secția de Boli Infecțioase de la Sfântu Gheorghe.

„Luni după amiază au venit testele și pentru părinții mei care de asemenea au ieși negative, deși ne-am întâlnit zilnic pe parcursul săptămânii”, a specificat aceasta.

Familia ei și cu alți câțiva prieteni din Cluj și Mureș au plecat la schi în Schladming, Austria pe 28 februarie. S-au întors pe 8 martie, se arată în postare. În clipa în care au părăsit Austria, nu exista nicio restricție, iar țara nu era considerată zonă galbenă până pe 15 martie, scrie doctorul.

Toți cei cu care a fost la schi în Austria nu au avut simptome până în prezent, iar ancheta epidemiologică este desfășurare, a mai menționat dr. Kese Réka.

Mesajul a fost preluat președintele Consiliului Județean, Tamás Sándor, care l-a publicat pe pagina sa de Facebook.

„Mulțumim doamnei dr. Kese Réka pentru răspunsul acordat la rugămintea noastră. În continuare îi rugăm pe angajații afectați ai Spitalului Județean, cei care au test pozitiv, să facă informația publică. Avem ca scop să înlăturăm frica și să restabilim încrederea față de Spitalul Județean pentru că, la fel ca și până acum, în viitor avem nevoie de serviciile Spitalului, de angajați care lucrează cu onestitate și profesionism”, a precizat Tamás Sándor.

Totodată, dr. Toma Áron de la secția de Ginecologie a postat pe pagina de Facebook „Dr. Med. Toma Áron” că luni i-au fost recoltate probele pentru a se stabili dacă este infectat, iar rezultatul, care a fost anunțat marți, este negativ. În același timp, doctorul a precizat că va rămâne izolat la domiciliu în următoarele două săptămâni.

În cursul zilei de duminică, secțiile de Obsetrică - Ginecologie, Neonatologie și sala de nașteri au intrat în carantină. Conducerea spitalului anunța ieri că rezultatele testelor pentru personalul medical aflat în carantină au fost negative. Urmează să fie testați și pacienții care au fost cuprinși în carantina din spital.

Autoritățile transmit că cei care în ultima perioadă au intrat în contact cu angajații secțiilor amintite să se autoizoleze, împreună cu familia, la domiciliu 14 zile și să apeleze următoarele numerele de telefon puse la dispoziție de autorități: DSP Covasna: 0757-354 074, 0749-038 675, 0751-297 992, 0751-041 426, ISU Covasna: 0755-740 427.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.