ACTUALITATE 14 decembrie 2009

Încă două autospeciale recepţionate de ISU Covasna

de Covasna Media | 483 vizualizări

Autorităţile judeţene şi conducerea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna au recepţionat vineri o autospecială pentru descarcerări grele şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu capacitate mărită, în valoare totală de aproximativ 1,9 milioane de lei. Dintre acestea, una a fost repartizată municipiului TârguSecuiesc şi cealaltă rămâne la SfântuGheorghe, ambele completând dotarea pompierilor din judeţ.

„Deviza noastră este creşterea calităţii serviciului pentru siguranţa publică, siguranţa oamenilor din Covasna. Am achiziţionat din bani publici, cu contribuţia CJ, 6 autospeciale din care 2 complexe, pentru descarcerări, în valoare fiecare de 10 miliarde de lei vechi”, a spus preşedintele CJ, Tamas Sandor.

Potrivit conducerii ISU Covasna, atât cele două autospeciale, cât şi celelalte patru primite în vară, vor face ca timpul de reacţie al echipelor de interenţie la situaţiile de urgenţă să fie unul şi mai scăzut.

„Cele două autospeciale pe care leam primit prin programul Centru 7, finanţat şi de CJ Covasna, ne ajută foarte mult în munca noastră, în primul rând va scădea timpul de răspuns întro situaţie de urgenţă şi bineînţeles că vom putea să intervenim la o gamă largă de situaţii în care persoanele, animalele sau bunurile sunt puse în pericol“, a declarat şeful ISU Covasna, Gyorgy Alfons.

Investiţia a fost derulată prin Consiliul Judeţean Covasna, care a prefinanţat cu 4,6 milioane de lei, valoarea totală a proiectului, pe Regiunea Centru, fiind de 42.655.604 lei cu TVA. Noile autospeciale au fost prezentate vineri la prânz în faţa Teatrului, iar după o oră cei care sau aflat în zona magazinului Penny Market au avut prilejul să vadă şi demonstraţii de stingere a unui incendiu la un autoturism, descarcerare şi lucrul cu tunul de refulare apă şi spumă. Ca de obicei, cei mai încântaţi de prezentare şi exerciţii au fost cei mici, care au şi mânuit unele dintre accesoriile de descarcerare şi au făcut o mulţime de fotografii cu telefoanele mobile. O prezentate a noilor maşini a avut loc sâmbătă şi la Tg.Secuiesc, în faţa Primăriei.

Ana Sidon

Teme articol: pompieri ISU autospeciale
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.