ACTUALITATE 29 aprilie 2010

Încă cinci tone de gunoaie strânse în cadrul unei ample campanii de igienizare a zonelor verzi

de Covasna Media | 488 vizualizări
29apr2010-gunoiCampania de conştientizare asupra protejării mediului înconjurător, derulată de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Covasna, s-a încheiat ieri. Campania, care a pornit la începutul acestei luni, a cuprins nu doar curăţarea mai multor locaţii din judeţ ci şi plantarea de puieţi, în colaborare cu Direcţia Silvică şi o serie de organizaţii non-guvernamentale. Acţiunea derulată în finalul campaniei a cuprins igienizarea

29apr2010-gunoiCampania de conştientizare asupra protejării mediului înconjurător, derulată de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Covasna, s-a încheiat ieri. Campania, care a pornit la începutul acestei luni, a cuprins nu doar curăţarea mai multor locaţii din judeţ ci şi plantarea de puieţi, în colaborare cu Direcţia Silvică şi o serie de organizaţii non-guvernamentale.

Acţiunea derulată în finalul campaniei a cuprins igienizarea zonei de la bariera spre Şugaş-Băi, precum şi igienizarea zonei turistice până la ieşirea spre kilometrul 5 de la Sfântu Gheorghe spre Vâlcele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al APM Covasna, Vasile Mânecuţă, acţiunea a implicat 70 de elevi de la Grupurile şcolare Puskas Tivadar şi Kos Karoly în igienziarea zonei kilometrului 5, aici fiind colectate patru tone de deşeuri şi alţi 30 de elevi romi în igienizarea zonei barierei Şugaş-Băi, unde s-a strâns o tonă de deşeuri.

„Această acţiune de igienizare a fost ultima în campania APM Covasna şi a Ministerului Mediului şi suntem foarte mulţumiţi de faptul că am reuşit să implicăm şi să mobilizăm sute de elevi. Această campanie a fost o adevărată realizare, cu impact educativ asupra elevilor.

Pe de altă parte, sperăm ca munca lor să fie apreciată şi preţuită, astfel încât să nu mai fie lăsate atât de multe gunoaie în zonele curăţate”, a mai spus Vasile Mânecuţă.

Acţiunile APM alături de şcoli şi organizaţii non-guvernamentale au dus şi la igienizarea Luncii Oltului - de unde au fost strânse trei tone de gunoaie, precum şi la împădurirea cu puieţi de la Direcţia Silvică a câtorva zeci de hectare de terenuri, în diverse locaţii cum ar fi Valea Zânelor – Covasna, Chichiş, Vâlcele sau Şugaş-Băi.

Monica Vajna

Teme articol: deşeuri mizerie gunoi APM
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.