ACTUALITATE 1 martie 2019

Înaintări în grad şi concursuri tematice de Ziua Protecţiei Civile

de Covasna Media | 540 vizualizări

Ziua Protecţiei Civile din România a fost marcată astăzi, 28 februarie 2019, printr-o serie de manifestări şi activităţi organizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al județului Covasna: înaintări în grad, ziua porților deschise, puncte de informare preventivă, concurs de desen şi „Cupa Protecţiei Civile” la tenis de masă şi minifotbal.

În semn de apreciere pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, au fost înaintaţi în grad înaintea expirării stagiului minim, un ofițer şi trei subofiţeri, respectiv: la gradul de căpitan, Borboly Bela-Claudiu și la gradul de plutonier adjutant, Carp Silviu-Ionel, Szabo-Tibor Csongor și Vargyasi Csaba.

Cu această ocazie s-a organizat „Ziua Porţilor Deschise”, subunităţile de intervenţie ale ISU Covasna fiind vizitate de zeci de preșcolari și elevi. Salvatorii au prezentat vizitatorilor tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului, modul de utilizare a acesteia pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă.

Pompierii covăsneni au fost astăzi în centrele oraşelor din judeţ unde au prezantat cetăţenilor informaţii despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă oferindu-le şi materiale informative.

Totodată, la sediul ISU Covasna, a avut loc festivitatea de premiere din cadrul concursului de desen cu tema „Pompierii 112” la care au participat elevii claselor a IV-a de la Liceul de artă Plugor Sándor.

Premierea micuţilor s-a făcut întru-un cadru festiv de către comanda unităţii, elevii fiind răsplătiți cu premii, dulciuri şi cu o zi petrecută în rândul salvatorilor covăsneni.

„Cupa Protecției Civile”, cum au fost intitulate concursurile de tenis de masă şi minifotbal, organizate în mai multe locaţii din municipiul Sfântu Gheorghe, s-au disputat între pompierii din toate subunităţile din judeţ.

Concursul de tenis de masă a fost câştigat de către Domnica Ileana la feminin, iar la masculin s-a impus Szakacs Sándor.

Competiţia de minifotbal, caracterizată prin fair-play și cu multe goluri marcate, a fost câştigată de către echipa nr. 2 a Detaşamentului Sf. Gheorghe, podiumul fiind completat de: chipa nr. 1 şi echipa nr. 3 din cadrul aceluiaşi Detaşament.

Cel mai tehnic jucător al competiţiei a fost desemnat Lăutar Ionuţ, „Golgheter-ul” turneului a fost Molnár Péter, iar titlul de cel mai bun portar a fost obţinut de către Benkő Rómeó.

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al județului Covasna a oferit tuturor participanţilor cupe și diplome.

(Sursa: Facebook/ISU Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.