ACTUALITATE 9 mai 2010

În Sfântu-Gheorghe, 20 de maşini parcate ilegal au fost deja ridicate

de Covasna Media | 433 vizualizări
Odată cu reluarea de către Primăria Sfântu-Gheorghe a colaborării cu firma braşoveană care se ocupă de ridicarea automobilelor parcate neregulamentar, au fost deja ridicate 20 de autoturisme parcate neregulamentar. Firma braşoveană a ridicat maşini de pe străzile Ciucului, Grigore Bălan, 1 Decembrie 1918, Vânătorului şi Benedek Elek. Potrivit primarului Antal Arpad, toate maşinile ridicate săptămâna trecută erau parcate

Odată cu reluarea de către Primăria Sfântu-Gheorghe a colaborării cu firma braşoveană care se ocupă de ridicarea automobilelor parcate neregulamentar, au fost deja ridicate 20 de autoturisme parcate neregulamentar.

Firma braşoveană a ridicat maşini de pe străzile Ciucului, Grigore Bălan, 1 Decembrie 1918, Vânătorului şi Benedek Elek. Potrivit primarului Antal Arpad, toate maşinile ridicate săptămâna trecută erau parcate ilegal, iar acţiunea s-a derulat cu sprijinul Poliţiei municipiului.

„Am colaborat foarte bine în acest sens cu Poliţia, care a dat dovadă de multă responsabilitate, aşa cum era şi normal de fapt, fiind alături de noi în acest demers”, a declarat primarul Antal.

El a mai spus că, la solicitarea Primăriei, firma din Braşov va veni periodic la ridicarea de maşini, acţionând ori de câte ori va fi solicitată şi Poliţia va constata nereguli în parcările sau pe străzile din oraş.

Parcate la Grădinărie

Contractul încheiat pe o perioadă de un an între Primărie şi firma din Braşov prevede că maşinile ridicate sunt duse la Grădinărie, proprietarii urmând să le recupereze de acolo contra sumei de 450 de lei.

Pentru a-şi recupera maşinile, proprietarii acestora trebuie să ceară de la Poliţie procesul verbal de ridicare, în baza acestuia urmând să achite cei 450 de lei la Administraţia Financiară Locală - sumă în care se află inclusă contravaloarea ridicării, transportului şi a depozitării autoturismelor. În cazul în care plata se face în 24 de ore de la ridicare, suma se înjumătăţeşte. Dacă Administraţia Financiară Locală nu mai e deschisă, atunci acestă sumă se poate achita şi la Poliţia Comunitară, la orice oră din zi.

Maşinile se recuperează de la Grădinăria oraşului situată pe strada Arcuşului, nr.4, pe baza chitanţei, a actului de identitate, carnetului de conducere şi a certificatului de înmatriculare a autoturismului, la orice oră din zi. Banii pe care proprietarii de maşini îi vor plăti pe recuperarea acestora se vor duce, o parte, la firma specializată în ridicări şi o altă parte la bugetul local al municipiului Sfântu-Gheorghe.

Monica Vajna

Teme articol: maşini parcare ilegala
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
gigi, 10 mai 2010
Buna metoda de a mai rotunjii bugetul. Masinile ridicate din str. Benedek Elek sau Vanatorilor mi se par victimele excesului de zel. E foarte grav daca incepe sa ridice masinile si din cartiere. citeste integral
Alex, 9 mai 2010
astia ridica orice masina la foc automat, indiferent de unde si cum e parcata....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.