ACTUALITATE 13 mai 2010

În procesul cu viceprimarul, Consiliul Local a pierdut recursul la Curtea de Apel Brașov

de Covasna Media | 696 vizualizări
Pe durata procesului, Balint Jozsef continuă să își exercite funcţia. El își va dona salariul unei firme Curtea de Apel Brașov a respins recursul făcut de municipalitatea din Sfântu-Gheorghe în procesul cu viceprimarul Balint Jozsef, îndepărtat din funcţie în luna decembrie, și a stabilit că pe durata procesului el își poate exercita atribuţiile. Potrivit viceprimarului Balint Jozsef, instanţa din Brașov a respins recursul făcut de Consiliul Local Sfântu-Gheorghe la decizia instanţei din Covasna prin care el primea drept de a lucra pe perioada procesului, astfel că va fi prezent la Primărie în continuare.

Pe durata procesului, Balint Jozsef continuă să își exercite funcţia. El își va dona salariul unei firme

Curtea de Apel Brașov a respins recursul făcut de municipalitatea din Sfântu-Gheorghe în procesul cu viceprimarul Balint Jozsef, îndepărtat din funcţie în luna decembrie, și a stabilit că pe durata procesului el își poate exercita atribuţiile.

Potrivit viceprimarului Balint Jozsef, instanţa din Brașov a respins recursul făcut de Consiliul Local Sfântu-Gheorghe la decizia instanţei din Covasna prin care el primea drept de a lucra pe perioada procesului, astfel că va fi prezent la Primărie în continuare.

„Dl primar Antal Arpad trebuie să se împace deocamdată cu gândul că și în continuare voi fi viceprimarul municipiului Sfântu-Gheorghe, pe durata procesului. Procesul va continua în Sfântu-Gheorghe, și pe durata lui vrând-nevrând, trebuie să conlucrăm spre binele orașului”, a spus viceprimarul Balint Jozsef.

El a amintit totodată că munca lui se va derula și în continuare chiar și fără birouri și compartimente în subordine, întrucât i-au fost luate toate printr-o altă hotărâre de CL, pe care fracţiunea PCM a contestat-o și o va ataca în instanţă dacă nu se rezolvă la acest nivel.

Sistemul electronic de vot este verificat

Procesul dintre viceprimarul PCM și municipalitate a pornit după demiterea acestuia, de către CL, în luna decembrie anul trecut. Următorul termen este în data de 21 mai, când potrivit lui Balint instanţa va decide persoana care urmează să verifice sistemul electronic al CL, pe care consilierii îl folosesc la ședinţe.

PCM a cerut verificarea lui pentru a afla dacă este posibil sau nu să se știe cum au votat consilierii, prin vot secret. „Noi am cerut verificarea votului electronic, având în vedere că CL nu s-a conformat cererii noastre la votul de demitere, unde am cerut ca votul să fie cu bileţele, cum a fost și la alegerea mea. Dacă există posibilitatea de verificare uterioară a modului de vot, atunci există și pericolul fricii din partea consilierilor, poate nu au votat după conștiinţă.

Erau zvonuri în decembrie că dacă nu va ieși votul după cum a fost înţelegerea, atunci cine cum a votat va suporta consecinţele. Dacă se poate afla ulterior cine cum a votat, înseamnă că votul e ilegal, atunci voturile nu mai sunt secrete, sau cel puţin sunt identificabile și este un pericol la democraţia noastră”, a mai declarat viceprimarul.

Își donează salariul

În altă ordine de idei, viceprimarul a afirmat că își donează salariul din luna aprilie unei firme care a executat lucrări de amenajare a Biroului de impozite locale din municipiu, și care nu a fost plătită până acum.

„Mi s-a reproșat că banii câștigaţi sunt nemunciţi. Într-un fel așa se pare, că dacă mi s-au luat atribuţiile în luna aprilie și am fost fără drept de semnătură cum sunt și acum, în actele oficiale, înseamnă că parţial am luat bani nemunciţi, și atunci renunţ la ei, și îi dau la firma care a făcut reparaţiile și transformările la biroul de impozite, de la intersecţia Grigore Bălan cu 1 Decembrie”, a declarat Balint Jozsef.

Potrivit acestuia, firma a fost angajată prin el și a făcut lucrarea comandată, dar nu a primit banii și nici nu are contract, prin urmare nu poate emite pretenţii, însă fiind contractată pe încredere, la solicitarea lui, Balint consideră de datoria lui să contribuie la plata către ea.

Suma care va ajunge în contul firmei, din salariul pe luna aprilie al viceprimarului, se ridică la 2.000 de lei plus TVA, și există posibilitatea ca el să facă același gest și în luna mai. În total, firma are de recuperat 15.000 de lei.

Şampanie pentru conducerea oraşului

Balint Jozsef a mai declarat că, având în vedere că nu are atribuţii și că munca sa a fost împărţită între primarul Antal Arpad, viceprimarul Sztakics Eva și managerul public al orașului, Czimbalmos Csaba, le-a cumpărat fiecăruia câte o șampanie.

La iniţiativa primarului Antal Arpad, viceprimarul PCM din Sfântu-Gheorghe a fost îndepărtat din funcţie în luna decembrie, prin votul CL, pe motiv că fracţiunea pe care o reprezintă ar pune piedici în dezvoltarea orașului. PCM a atacat hotărârea în instanţă și printr-o hotărâre a acesteia are dreptul de a profesa pe durata procesului.

Recent, prin hotărâre de CL, viceprimarul își pierde și toate birourile și compartimentele din subordine, hotărâre pe care de asemenea a contestat-o.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Janos Iuhas, 13 mai 2010
Domnul vicele a picat nevinovat, doar ca e de la PCM si e om bun. Acum haida daca nu de de acord cu primarul sa-l tundem in cap si sa-l alungam, nu?
gigi, 13 mai 2010
Circ, circ, circ. Primarul este acuzat de multe ori ca ii discrimineaza pe romani. Sa vedeti fratilor ca nici cu ungurii nu face diferenta. Ii musca pe toti care nu-i canta in struna.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.