ACTUALITATE 25 septembrie 2009

În plină recesiune Judeţul Covasna s-a lansat în investiţii

de Covasna Media | 608 vizualizări
Conferinţa – expoziţie 3Invest şi-a deschis ieri oficial porţile şi a adus alături în prima zi a programului mai mulţi investitori, primari, reprezentanţi ai administraţiilor locale sau oameni de afaceri din diverse domenii.

[singlepic=362,400,200,,left]Evenimentul a fost deschis de preşedintele Asociaţiei Intreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din Covasna (ASIMCOV), Bagoly Miklos, alături de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Tamas Sandor, şi primarul Antal Arpad, care au salutat iniţiativa şi au subliniat că deşi alţii de plâng de recesiune, în Covasna totuşi localităţile şi judeţul s-au lansat în investiţii. „Pe când alţii se plâng în Europa, în lume, în România, de recesiune şi de probleme

Conferinţa – expoziţie 3Invest şi-a deschis ieri oficial porţile şi a adus alături în prima zi a programului mai mulţi investitori, primari, reprezentanţi ai administraţiilor locale sau oameni de afaceri din diverse domenii.

Evenimentul a fost deschis de preşedintele Asociaţiei Intreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din Covasna (ASIMCOV), Bagoly Miklos, alături de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Tamas Sandor, şi primarul Antal Arpad, care au salutat iniţiativa şi au subliniat că deşi alţii de

plâng de recesiune, în Covasna totuşi localităţile şi judeţul s-au lansat în investiţii.

„Pe când alţii se plâng în Europa, în lume, în România, de recesiune şi de probleme economice, CJ Covasna şi localităţile s-au aruncat în diverse investiţii, din programe guvernamentale şi europene şi se munceşte cu efort”, a afirmat în deschiderea evenimentului Tamas Sandor.

Potrivit preşedintelui ASIMCOV, evenimentul este axat pe 3 mari teme - turism, infrastructură şi mediu, şi este foarte important ca întreprinzătorii locali să câştige licitaţiile la diferite proiecte, bineînţeles respectând standardele de calitate.

Reabilitarea DJ 121

În contextul acestui eveniment legat de dezvoltare, preşedintele CJ a anunţat şi că autorităţile judeţene vor semna peste 10 zile contractul de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru reabilitarea DJ 121, lucrare în valoare totală de 15,5 milioane de euro, din care 2% este contribuţia locală.

Potrivit acestuia, suma acor dată pentru acest proiect echivalează cu bugetul pe un an întreg al Consiliului Judeţean, Tamas apreciind că anul acesta în Covasna se lucrează la drumuri cât nu s-a mai lucrat în ultimii 10 – 15 ani.

Preşedintele CJ a amintit că la drumuri naţionale se intervine la peste 100 de km de drum din 263 de km existenţi în judeţ, iar la drumuri comunale şi o parte judeţene anul acesta au fost alocaţi 20 de milioane de lei prin programe guvernamentale. Totodată, urmează să mai fie depusă documentaţia pentru 150 de km de drumuri judeţene din 285 de km total. DJ 121 leagă oraşele Târgu-Secuiesc şi Covasna şi străbate alte 4 localităţi, în total porţiunea de drum care va fi reabilitată fiind de 18 km. Această distanţă nu corespunde în prezent condiţiilor de trafic, structura este de proastă calitate şi lutoasă, iar stratul de asfalt prezintă denivelări.

Autorităţile judeţene au depus acest proiect la ADR Centru în primăvară, cu scopul de modernizare a drumului în cadrul POR. Lucrările cuprinse în proiect sunt consolidarea fundamentului drumului cu pietriş şi piatră spartă, covor asfaltic în 3 straturi, carosabil cu o lăţime de 7 metri, construirea unui pod nou, rigole, podeţe şi trotuare în loca lităţile implicate. Execuţia propriu-zisă a reabilitării drumului este programată să înceapă în luna martie 2010, iar lucrarea se va finaliza în aproximativ doi – trei ani.

Plus 20% la intravilan şi şosea de centură

La rândul său, primarul Antal Arpad a subliniat importanţa parteneriatelor cu investitorii şi necesitatea dezvoltării oraşului.

Astfel, primarul a afirmat că în prezent este în curs de elaborare un nou Plan Urbanistic General (PUG), prin care se propune o mărire cu 20% a intravilanului şi construirea unei şosele de centură de aproximativ 11,5 km, acestea fiind doar două motive pentru noi oportunităţi de afaceri pentru cei care vor să investească în Sfântu-Gheorghe.

„Se va hotărî clar în ce zone ce investiţii pot fi efectuate, să fie clar unde sunt zone pentru locuinţe şi unde pentru servicii, pentru industrie şi pentru turism. E foarte important să dezvoltăm şi parcuri logistice şi depozite”, a declarat primarul.

Potrivit lui Antal, deocamdată totul este în stadiu de proiect şi Consiliul Local trebuie să discute şi aprobe propunerile făcute, iar dintre acestea cea mai importantă este şoseaua de centură. De asemenea, pentru a ajunge mai repede la aeroport trebuie realizată o legătură cu centura Braşovului, sens în care au loc discuţii cu primarul Braşovului, George Scripcaru.

Conferinţa 3Invest coincide şi cu Zilele Întreprinzătorilor, prilej cu care în această seară are loc Balul Întreprinzătorilor, patronat de ambasadorul Ungariei în România, Fuzes Oskar.

Ana Sidon

Teme articol: investiţii afaceri ASIMCOV
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.