ACTUALITATE 7 martie 2010

În luptă cu praful lăsat în urmă de iarnă

de Covasna Media | 863 vizualizări
La Sfântu-Gheorghe începe în această săptămână o acţiune de curăţare a prafului de pe străzile oraşului Societatea de salubrizare Tega SA şi Poliția Comunitară din Sfântu Gheorghe demarează, din această săptămână, o acțiune de curățare a prafului de pe străzile oraşului. În aşteptarea primăverii, administrația locală din Sfântu Gheorghe a dat deja instrucțiuni asociațiilor de proprietari, pentru ca acestea să se îngrijească de spațiile verzi ce le sunt arondate în jurul blocurilor

La Sfântu-Gheorghe începe în această săptămână o acţiune de curăţare a prafului de pe străzile oraşului

Societatea de salubrizare Tega SA şi Poliția Comunitară din Sfântu Gheorghe demarează, din această săptămână, o acțiune de curățare a prafului de pe străzile oraşului. În aşteptarea primăverii, administrația locală din Sfântu Gheorghe a dat deja instrucțiuni asociațiilor de proprietari, pentru ca acestea să se îngrijească de spațiile verzi ce le sunt arondate în jurul blocurilor, acum urmând preocuparea pentru îndepărtarea prafului acumulat pe timpul ternii, mai ales ca urmare a nisipului împrăştiat ca material antiderapant pe străzi.

„În fiecare an, pe parcursul iernii se adună foarte mult praf. Față de anii precedenți, cred că avem mult mai puțin praf, totuşi, pentru că Tega s-a apucat deja să curețe din februarie, nu în martie-aprilie. Acum nu avem probleme de infrastructură la Tega - avem maşini noi pentru curățenie, dar trebuie şi posibilitate fizică”, a explicat primarul Antal Arpad.

Apel către locuitori

Acesta a ținut să arate că pe străzile principale ale oraşului s-a folosit ca material antiderapant clorura de calciu, nisipul fiind împrăştiat în special pe străzile laturalnice. Cu toate acestea, consideră primarul, praful va fi adus pe toate străzile oraşului, drept pentru care Tega va curăța noroiul şi praful de pe toate străzile. În acest sens, Antal Arpad a ținut să lanseze un apel către cetățenii oraşului, astfel încât aceştia să fie maleabili în a se implica în curățenia Tega, prin oferirea libertății de acțiune muncitorilor, mai ales în ceea ce priveşte permiterea accesului acestora la curățarea parcărilor.

„Problema e foarte complexă, de fapt: atâta vreme cât nu avem spații verzi, tot timpul vom avea praf. Evident că degeaba curățăm strada, dacă acolo unde ar trebui să fie spațiu verde e noroi, de aceea am demarat şi acțiunea de îngrijire a spațiilor verzi de către asociațiile de proprietari. Nu va dispărea tot praful, din păcate, dar măcar avansăm în această idee”, a mai spus Antal Arpad.

Monica Rizea

Teme articol: TEGA iarna curatenie praf nisip
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
gigi, 8 martie 2010
Ploile-cel mai de seama aliati ai TEGA.
dani, 7 martie 2010
la multi ani femei :) nu are legatura cu subiectul(asta-i intre noi)
dani, 7 martie 2010
urasc praful :)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.