ACTUALITATE 22 aprilie 2010

În judeţul Covasna, 90% dintre angajaţii din educaţie sunt astăzi în grevă

de Covasna Media | 820 vizualizări
22apr2010-grevaAproximativ 4.200 de angajaţi din sistemul de învăţământ din judeţul Covasna, reprezentând 90 la sută din numărul total, se vor afla, joi, în grevă generală, transmite corespondentul Mediafax. Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Covasna, Nagy Gabor, a declarat că în toate unităţile de învăţământ din judeţ vor fi sistate cursurile joi dimineaţă. El a menţionat că, în judeţ, aproximativ

22apr2010-grevaAproximativ 4.200 de angajaţi din sistemul de învăţământ din judeţul Covasna, reprezentând 90 la sută din numărul total, se vor afla, joi, în grevă generală, transmite corespondentul Mediafax.

Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Covasna, Nagy Gabor, a declarat că în toate unităţile de învăţământ din judeţ vor fi sistate cursurile joi dimineaţă.

El a menţionat că, în judeţ, aproximativ 4.200 de angajaţi din învăţământ, membri de sindicat, vor fi în grevă, dintre aceştia peste 3.500 fiind cadre didactice.

Grevă şi nu prea...

Greva va influenţa parţial examenul de Bacalaureat, deoarece, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, o parte dintre profesorii de informatică au anunţat că, deşi intră în grevă, vor participa la proba de verificare a competenţelor digitale.

Profesorii afiliaţi la FSLI, Federaţia "Spiru Haret" şi FEN au decis să menţină greva generală de o zi în sistemul educaţional anunţată pentru joi, nemulţumiţi de rezultatele întâlnirii cu Daniel Funeriu şi precizând că ministrul Educaţiei nu i-a întrebat la discuţii pe liderii sindicali despre grevă. Federaţiile sindicale din învăţământ au reanalizat, săptămâna trecută, problemele din sistem privind sumele insuficiente pentru cheltuielile de personal, ordonanţa de reducere a posturilor şi Legea educaţiei. Liderii federaţiilor au decis organizarea unei greve în 22 aprilie şi au recomandat profesorilor să nu participe la examenele naţionale.

22 aprilie este cea de-a patra zi a probei de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat.

Mediafax

Sursa foto: wordpress.com

Teme articol: greva profesori elevi scoli
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Vali, 23 aprilie 2010
Ai dreptate hu... hai sa invatam toti 4-5 ani + examene / 2 ani + master + doctorat... si sa ajungem profesori ... si sa educam copii altora (care injura, scuipa, invata cum sa fie smecheri, citeste integral
hu, 22 aprilie 2010
Greva fara mila. Punem in joc politic pe copii,ptr:dascal. Sunt comozi,arogantii si increzutii citva dascal din Romania. NU as da nici o bani in plus,din contra. Dar ie griza la toti. De pilda citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.