ACTUALITATE 19 decembrie 2016

În așteptarea Crăciunului

de Covasna Media | 1132 vizualizări

,,Nu eşti bun de nimic, dacă eşti bun doar pentru tine” - Voltaire

Joi, 15 decembrie 2016, a avut loc a doua etapă a parteneriatului ,,Ne pasă de cei din jur”, proiect ce are drept motivaţie entuziasmul cu care reacţionează copiii, indiferent de vârstă, la stabilirea de relaţii noi de prietenie, sentiment care nu trebuie să aibă bariere discriminatorii. Deschiderea de a lega prietenii bazate pe sinceritate, încredere reciprocă, altruism, pasiuni şi interese comune nu reprezintă doar o ilustrare a frumuseţii caracterului uman, ci poate fi calea de a evita pericolul ca omul să se transforme într-o ființă însingurată.

De asemenea, ne-am propus să realizăm acest parteneriat sperând că vom menţine treaz interesul elevilor din şcolile partenere pentru tradiţiile, obiceiurile legate de sărbătoarea Crăciunului. Tradiţiile și obiceiurile constituie una din valorile inegalabile şi incontestabile ale fiecărui popor. Astfel, ne-am pornit la drum având ca primă țintă Școala Gimnazială ,,Romulus Cioflec”, Araci, unde elevii claselor I au fost gazde și, împreună cu elevii Colegiului Național ,,Mihai Viteazul”, au confecționat podoabe de Crăciun, au cântat colinde, au socializat, iar la despărțire a venit și Moș Crăciun.

Cu promisiunea că ne vom reîntâlni curând, am pornit spre Căminul pentru persoane vârstnice Hăghig, pentru a aduce bucurie celor care știam că ne vor primi cu emoție și de această dată. Elevii Colegiului Național ,,Mihai Viteazul” au susținut un program de cântece și poezii dedicate Crăciunului, încântând audiența și oferindu-le acestora, pe lângă câteva cadouri simbolice, un strop din magia Crăciunului.

Școlile partenere care au contribuit la buna desfășurare a acestei activități sunt: Colegiul Național ,,Mihai Viteazul”, Liceul Tehnologic Economic Administrativ ,,Berde Áron”, Școala Gimnazială ,,Ady Endre”, Sfântu Gheorghe, Școala Gimnazială ,,Romulus Cioflec”, Araci.

(Prof. coordonator: Liliana Grosar)

in asteptarea Craciunului (2)

Teme articol: ajutor elevi Craciun batrani
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.