ACTUALITATE 4 februarie 2010

În 2010, Şugaş-Băi, sub asediul lucrărilor

de Covasna Media | 852 vizualizări
Staţiunea este implicată în mai multe proiecte care vizează reabilitarea şi modernizarea ei 4feb2010-sugasViitorul staţiunii Şugaş Băi arată cât se poate de „ocupat“ în următoarea perioadă, în contextul lucrărilor demarate aici pentru reabilitarea şi modernizarea staţiunii. Investiţia a început practic anul trecut, în luna octombrie. De atunci, constructorii au făcut mai multe lucrări sub pământ şi au început construirea unei clădiri care va folosi pentru elementele de siguranţă necesare pârtiilor şi pentru un adăpost al salvamontiştilor, dar şi pentru loc de ceai sau Centru administrativ al staţiunii Şugaş-Băi. Totodată, au fost montate teleschiurile pentru pârtia nouă. „Practic, anul acesta trebuie să continuăm ce am început anul trecut, o parte cu sprijinul Ministerului Turismului, ceea ce trebuie să finalizăm – tunuri de zăpadă, iluminarea celor două pârtii de schi şi aşa mai departe, şi dacă avem noroc şi ne ajută Dumnezeu să începem şi Drumul Apelor Minerale.

Staţiunea este implicată în mai multe proiecte care vizează reabilitarea şi modernizarea ei

4feb2010-sugasViitorul staţiunii Şugaş Băi arată cât se poate de „ocupat“ în următoarea perioadă, în contextul lucrărilor demarate aici pentru reabilitarea şi modernizarea staţiunii.

Investiţia a început practic anul trecut, în luna octombrie. De atunci, constructorii au făcut mai multe lucrări sub pământ şi au început construirea unei clădiri care va folosi pentru elementele de siguranţă necesare pârtiilor şi pentru un adăpost al salvamontiştilor, dar şi pentru loc de ceai sau Centru administrativ al staţiunii Şugaş-Băi. Totodată, au fost montate teleschiurile pentru pârtia nouă.

„Practic, anul acesta trebuie să continuăm ce am început anul trecut, o parte cu sprijinul Ministerului Turismului, ceea ce trebuie să finalizăm – tunuri de zăpadă, iluminarea celor două pârtii de schi şi aşa mai departe, şi dacă avem noroc şi ne ajută Dumnezeu să începem şi Drumul Apelor Minerale. În plus mai avem la Alba Iulia un proiect care sperăm să intre în evaluare şi să începem şi prin acesta lucrările”, a spus primarul Antal Arpad.

Proiecte peste proiecte

Staţiunea Şugaş Băi este implicată în mai multe proiecte care vizează reabilitarea şi modernizarea ei. Dacă până acum din programul Ministerului Turismului aici au intrat 4,3 milioane de lei, tot din această sursă ar mai fi nevoie de încă aproximativ 3,5 milioane de lei, pentru finalizarea lucrărilor. Prin Drumul Apelor Minerale, care ar trebui finalizat până în luna octombrie, ar mai intra alte 4 milioane de lei la Şugaş Băi, dacă începe, iar prin proiectul de la Alba Iulia alte 2 milioane de euro.

Rezultatele ar trebui să fie vizibile de anul viitor, în funcţie şi de cum vor fi alocate fondurile. „Depinde de cum se semnează contractele, sper ca în acest an să înaintăm foarte mult şi anul viitor să terminăm“, a spus primarul.

Ape minerale, mofetă, bază de tratament…

Reabilitarea staţiunii Şugaş Băi, situată la numai 8 km de Sfântu-Gheorghe, ar însemna o adevărată gură de aer pentru turismul din zonă.

Activele de aici au fost cumpărate primăvara trecută cu 310.000 de euro, după ce fuseseră privatizate în urmă cu cinci ani şi lăsate în paragină. Zona este celebră pentru efectele curative ale mofetei şi izvoarelor de apă minerală, precum şi pentru că oferă posibilitatea practicării sporturilor de iarnă. Cu toate acestea, capacitatea de cazare este încă scăzută, iar capacitatea de asigurare a serviciilor şi programelor turistice este modestă.

După finalizarea lucrărilor, staţiunea ar suferi o modificare totală, de la infrastructură, alei, corpuri de iluminat, până la amenajarea unui teren de minigolf, teren de sport, teren pentru sporturi extreme, bazin de agrement, bază de tratament, spaţii de agrement şi mofetă.

Terenul de minigolf va avea 18 piste de joc, pe terenurile de sport extrem – amenajate pe structura fostei grădini zoologice – vor fi amenajate o rampă de racing pentru ciclişti, plasă de căţărat şi trambulină pentru copii, cablu pentru acrobaţie, perete artificial de escaladă, traseu de urcare, bazinul de agrement va fi reabilitat, iar baza de tratament va fi una modernă, cu saloane de kinetoterapie, aerosoli, masoterapie, salon de jade­massage cu pietre de jade care produc efecte de eliberare a presiunii din coloană şi aşa mai departe.

Ana Sidon

Foto: Henning János

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
radu, 5 februarie 2010
Problema este ca totul se face pe bani publici,adica ai mei,ai tai ,ai altora.Si daca e asa de ce sa nu ma deranjeze atunci?
lengyel, 5 februarie 2010
Ptr. Radu, Da, sa zicem ca va fi asa. Si cu ce te deranjeaza asta pe tine, pe mine sau pe altul? Probabil ca statiunea va arata mai bine, va fi mai atractiva. Indiferent cine o va avea in citeste integral
radu, 4 februarie 2010
Si la sfarsit cand totul va fi gata va fi dat in concesiune Dl Rety
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.