ACTUALITATE 2 februarie 2023

IJJ Covasna: Peste 4.000 de misiuni în anul 2022

de Covasna Media | 712 vizualizări

Miercuri, 1 februarie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna, a avut loc evaluarea activității instituției pe anul 2022. Bilanțul a fost prezentat de către inspectorul șef al IJJ Covasna, colonel Nichifor Gheorghe Adrian, în prezența cadrelor unității, întreaga activitate fiind prezidată în sistem videoconferință de către șeful Direcției Ordine și Siguranță Publică din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, colonel Mitu Leontin.

În anul 2022, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna, instituție care își desfășoară activitatea în sprijinul cetățenilor, au desfășurat 4.303 de misiuni pe linia menținerii, asigurării și restabilirii ordinii publice. Manifestările din spațiul public au generat creșterea numărului de misiuni pentru protecția participanților, astfel că, în perioada de referință, am organizat și desfășurat 644 de misiuni de asigurare a ordinii publice. Performanța executării misiunilor de asigurare a ordinii publice s-a reflectat prin faptul că la nivelul zonei de competență nu au fost executate intervenții în forță pentru restabilirea ordinii publice.

Pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, am participat cu 4.853 patrule de jandarmi și 1.863 patrule mixte în cooperare cu IPJ Covasna, la menținerea ordinii publice pe raza județului, în stațiunile montane Șugaș Băi și Covasna, pe traseele montane și în zonele de agrement.

În baza planurilor de cooperare și a protocoalelor de colaborare, Jandarmeria Covasna a executat 132 misiuni în cooperare cu alte instituții.

Cu ocazia executării misiunilor, au fost aplicate 575 de sancțiuni contravenționale și au fost întocmite actele de constatare pentru 273 infracțiuni, dintre care 69 constatate independent și 204 constatate în cooperare cu poliția.

În anul 2022, efective ale inspectoratului au asigurat paza la 17 obiective de pe raza județului, au executat 642 misiuni de pază a transporturilor de valori, bunuri, produse cu caracter special și corespondență clasificată și au menținut ordinea interioară pe timpul desfășurării ședințelor la 12 săli de judecată.

Prin efortul întregului personal, Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna și-a îndeplinit obiectivele stabilite și misiunile încredințate, a reușit să facă față cu succes tuturor provocărilor și să contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățenilor din județul Covasna.

În concluzie, putem afirma că inspectoratul a îndeplinit obiectivele stabilite în documentele programatice ale eşaloanelor superioare şi cele proprii, a executat în bune condiţii misiunile încredinţate şi a contribuit semnificativ, alături de celelalte componente ale S.N.O.P, la crearea unui climat sigur de ordine şi siguranţă publică pentru cetăţean şi la păstrarea imaginii pozitive a M.A.I. şi a Jandarmeriei Române în zona de responsabilitate.

În anul 2023, pentru realizarea obiectivelor propuse de întreaga echipă a Jandarmeriei Covasna, direcțiile de acțiune vor fi concentrate pe creșterea performanței activităților operative și de suport, precum și a capacității instituționale de gestionare a situațiilor din domeniul ordinii publice.

Compartimentul Informare și Relaţii Publice

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.