ACTUALITATE 15 decembrie 2020

(Update) IGPR: Trei bărbaţi din Covasna, reţinuţi după percheziţiile efectuate în Bucureşti şi în 13 judeţe

de Covasna Media | 11174 vizualizări

UPDATE: Trei bărbaţi din judeţul Covasna au fost reţinuţi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Mureş, în urma celor 144 de percheziţii domiciliare făcute, luni, în municipiul Bucureşti şi în 13 judeţe, în dosarul în care este vizat fostul deputat Octavian Goga, conform News.ro.

ȘTIREA INIȚIALĂ; Trei persoane au fost reţinute de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Mureş în urma celor 144 de percheziţii domiciliare efectuate luni în municipiul Bucureşti şi în 13 judeţe la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi înşelăciune, anunţă IGPR.

Potrivit sursei citate, din cercetări a rezultat că, din 2016 până în prezent, o persoană având calitatea de administrator faptic a şase societăţi comerciale, ar fi desfăşurat relaţii comerciale fără evidenţierea acestora în contabilitate. De asemenea, pentru obţinerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale fără conţinut real.

Cu sprijinul unui funcţionar de la bancă, ar fi fost obţinute credite bancare fără respectarea reglementărilor în vigoare. Ulterior, banii obţinuţi ar fi fost folosiţi atât în cadrul societăţilor, cât şi în scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracţională.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională urmează a fi stabilit în cadrul cercetărilor.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate documente contabile, înscrisuri, precum şi mai multe mijloace de stocare a datelor informatice. De asemenea, au fost puse în executare 15 mandate de aducere.

În baza probelor administrate, faţă de trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 50 de ani, toţi din judeţul Covasna, a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, informează Poliţia Română.

Activităţile s-au desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, în Capitală, precum şi în judeţele Mureş, Braşov, Covasna, Argeş, Alba, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiş şi Tulcea şi au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La acţiune au participat şi poliţişti din judeţele menţionate, poliţişti din cadrul DGA şi jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobile "Burebista" Braşov.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a scris pe Facebook despre acţiunea poliţiştilor şi a precizat că prejudiciul înregistrat "trebuie recuperat şi redat circuitului economic legal - doar aşa putem avea o economie puternică şi sustenabilă".

Sursa - Agerpres, News.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.