ACTUALITATE 15 septembrie 2020

Identificarea unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de furt și furt calificat

de Covasna Media | 1288 vizualizări

La data de 03 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au fost sesizați despre faptul că o femeie de 54 de ani a transportat „la ocazie” o persoană necunoscută de sex masculin, cu autoturismul personal dintr-o localitate din județul  Covasna până în municipiul Sfântu Gheorghe.

După ce persoana necunoscută a coborât din autoturism, persoana vătămată a constatat lipsa unei sume de aproximativ 3.000 lei din sacoșa situată între cele două banchete din față.

În urma unui complex de activități investigative desfășurate de polițiștii covăsneni, a fost identificat un bărbat de 42 de ani, bănuit de polițiști că ar fi săvârșit infracțiunea.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală, s-a dispus reținerea bărbatului pe o perioadă de 24 ore acesta fiind prezentat organelor judiciare competente pentru luarea măsurilor legale, iar prin ordonanța procurorului s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de acesta pe o perioadă de 60 zile.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei vătămate.

În cauză, polițiștii continuă cercetările față de bărbat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Menționăm faptul că, în cazul prezentat, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore precum și dispunerea controlului judiciar sunt măsuri preventive reglementate de Codul de Procedură Penală și nu pot înfrânge principiul prezumpției de nevinovăție.

*

La data de 12.09.2020, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu Secuiesc au fost sesizați cu privire la faptul că în perioada 11-12.09.2020, persoane necunoscute au sustras o bicicletă lăsată nesupravegheată și neasigurată pe strada  Nicolae Bălcescu.

În urma demarării activităților investigative, polițiștii au identificat doi minori de 13 și 15 ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunii.

Polițiștii au stabilit că, în seara zilei de 11.09.2020, cei doi minori ar fi sustras două biciclete de pe strada Nicolae Bălcescu, din spatele unui magazin și s-ar fi deplasat cu acestea până în localitatea Telechia, unde le-ar fi ascuns într-o curte, urmând a fi recuperate în perioada următoare.

Procedând la conducerea în teren, pe raza localității Telechia, cei doi au indicat curtea, iar în partea din spate, sub iarbă, au fost găsite cele două biciclete, din care una cea sesizată ca fiind sustrasă.

Polițiștii au ridicat bunurile în vederea continuării cercetărilor în cadrul unui dosar penal instrumentat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

(Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna)

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.