ACTUALITATE 16 decembrie 2009

Iar ne-a luat prin surprindere?

de Covasna Media | 739 vizualizări
Prima zi de cu zăpadă din această iarnă a fost un adevărat calvar pentru şoferi, dar şi pietoni 16dec2009-iarnaCodul galben de ninsori şi vijelie care sa instalat de ieri şi va dura până mâine la prânz a impus măsuri mai intense şi la nivelul judeţului nostru, pentru evitarea blocajelor în trafic, a eventualelor accidente rutiere şi în general a tuturor problemelor care ar putea apărea din cauza zăpezii. Comisarul şef Ioan Huţanu, şeful Poliţiei Rutiere Covasna, a afirmat ieri că de deszăpezirea drumurilor din judeţ se ocupă cinci societăţi comerciale cu care au fost încheiate contracte – Valdek Impex, Vektra Service, International Spaf, SC Drumuri şi Poduri Covasna, iar la nivel de Sfântu Gheorghe, Tega Sa.

Prima zi de zăpadă din această iarnă a fost un adevărat calvar pentru şoferi, dar şi pietoni

16dec2009-iarnaCodul galben de ninsori şi vijelie care sa instalat de ieri şi va dura până mâine la prânz a impus măsuri mai intense şi la nivelul judeţului nostru, pentru evitarea blocajelor în trafic, a eventualelor accidente rutiere şi în general a tuturor problemelor care ar putea apărea din cauza zăpezii.

Comisarul şef Ioan Huţanu, şeful Poliţiei Rutiere Covasna, a afirmat ieri că de deszăpezirea drumurilor din judeţ se ocupă cinci societăţi comerciale cu care au fost încheiate contracte – Valdek Impex, Vektra Service, International Spaf, SC Drumuri şi Poduri Covasna, iar la nivel de Sfântu Gheorghe, Tega Sa.

„Poliţia Rutieră va ţine legătura cu ei, am luat măsuri ca pe fiecare schimb pe drumurile naţionale să fie echipe ale noastre, pe DN 11 am trimis două echipe şi două maşini de deszăpezire vor fi în permanenţă în zonă, astfel ca dacă se blochează să luăm măsuri şi să deviem traficul pe alte artere. Dacă cele cinci societăţi nuşi vor face datoria, vom lua măsura de sancţionare a lor, iar unde constatăm că administraţia drumurilor nu a intervenit şi accidentul a fost provocat din cauza drumului, le facem dosare, au mai fost şi în anii anteriori”, a spus com. şef Huţanu.

Tot în cadrul acestor acţiuni, se vor veri fica în trafic autovehiculele, în special cele cu masă totală maximă autorizată de peste 3,5 tone, pentru a vedea în ce măsură sunt dotate cu echipamente antiderapante omo logate şi cum le folosesc atunci când merg pe drumuri acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei. Prioritar, vor fi verificate şi maşinile de transport public şi cele care transportă marfă.

Inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU), Gyorgy Alfons, a declarat că ei vor monitoriza şi îndruma situaţia şi îşi vor îndrepta toate mijloacele spre acele locuri unde au loc blocaje şi ninsori abundente, şi totodată vor îndruma şi societăţile de deszăpezire spre aceste locaţii.

„Vom colabora cu IJP, vom cere sprijinul Inspectoratului de Jandarmi pentru even tualele misiuni unde sunt implicate autobuze, autovehicule cu persoane blocate în trafic”, a spus acesta.

Dacă un cetăţean sună la 112, va fi îndrumat spre ISU, care sesizează organele competente şi IJP, care vor vedea mai departe cum stau lucrurile.

Totodată, la nivelul localităţilor primarii răspund de aceste probleme şi există un comandament la nivel judeţean, condus de prefect, care îi va sesiza pe primari dacă apar astfel de situaţii.

Utilajele au ieşit în stradă

Ieri până dupămasă nu fuseseră înregistrate blocaje în trafic dar circulaţia sa desfăşurat în condiţii de iarnă. Potrivit şefului Secţiei Drumuri Naţionale, Sorin Stoican, utilajele – peste 20 la număr – au curăţat ieri drumurile naţionale şi deşi se circula destul de greu, nu erau blocaje.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.