ACTUALITATE 5 noiembrie 2019

Hoții de lemne nu își iau liber

de Daniela Luca | 2163 vizualizări

Duminică au fost sesizate două fapte de furt de arbori pe teritoriul județului 

Polițiștii covăsneni au fost sesizați duminică, 3 octombrie, cu privire la faptul că în pădurea din Vâlcele câteva persoane taie și sustrag lemne. Tot pe parcursul zilei de duminică s-a constatat și un alt caz de furt de arbori, de data aceasta în satul Brăduț. 

În cazul faptei petrecute la Vâlcele, odată ajunși la fața locului, polițiștii au identificat cinci bărbați în timp ce încărcau material lemnos în două atelaje hipo. Aceștia nu dețineau documente justificative pentru exploatarea materialului lemnos care, ulterior, a fost predat Ocolului Silvic Hatod.

Polițiștii informează că în acest caz cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de tăiere de arbori fără drept și furt de arbori.

O autoutilitară încărcată cu material lemnos a fost oprită în cursul zilei de duminică pe raza satului Brăduț. Polițiștii împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic Privat Baraolt au constatat că nici în acest caz nu este vorba despre exploatarea legală a lemnului.  

„Solicitând documentele pentru materialul lemnos transportat, conducătorul autoutilitarei  a relatat că nu are documente, iar materialul lemnos provine din tăierea ilegală a unui număr de trei arbori de esență fag. Materialul lemnos a fost predat în custodia Composesoratului de Pădure Brăduț. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori nemarcați, și furt de arbori”, transmit polițiștii covăsneni. 

Aceștia continuă activitățile pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională prevăzute de legislația din domeniul silvic.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.