ACTUALITATE 11 august 2016

Hoți de biciclete identificați de polițiști

de Covasna Media | 679 vizualizări

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii din Baraolt au fost identificați autorii a două furturi de biciclete, fapte săvârșite în luna iulie a acestui an.

Din cercetări a reieșit că în perioada 16-17 iulie, un minor de 16 ani din Doboșeni a sustras din scara unui bloc din oraș o bicicletă care nu era asigurată. Același minor, împreună cu un altul de 15 ani, ar fi sustras în noaptea de 21/22 iulie o altă bicicletă tot dintr-o scară de bloc din Baraolt. Aceștia au valorificat-o apoi în schimbul sumei de 60 de lei, vânzând-o unui bărbat din județul Brașov. Bicicleta a fost recuperată și urmează să fie restituită proprietarului.

Polițiștii continuă cercetările pentru a se stabili întreaga activitate infracțională a celor doi.

Pentru a nu cădea victime ale hoților de biciclete, polițiștii le recomandă cetățenilor să își asigure bicicletele, de preferat cu sisteme de asigurare care oferă un grad sporit de protecție. Investiția într-un sistem de asigurare vă poate scăpa de un eventual prejudiciu în caz de furt. De asemenea, este recomandat să depozitați bicicleta, dacă este posibil, în încăperi încuiate și nu pe casa scării, mai ales dacă ușa de acces în scara blocului nu este prevăzută cu interfon.

Este indicat, de asemenea, să păstraţi documentele privind achiziţionarea bunului, să rețineți aspecte particulare ale bicicletei și chiar să aveți un set de fotografii ale acesteia, deoarece în caz de furt pot fi de ajutor în anchetă.

Totodată, recomandăm cetățenilor să nu se lase amăgiți de cei care vând diverse bunuri în schimbul unor sume modice. Acestea pot proveni din săvârșirea unor fapte ilegale, iar ulterior vor fi supuse confiscării pentru a putea fi restituite proprietarilor de drept.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna

Nicoleta Marin

 

 

Teme articol: poliţie hoti bicilcete
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.