ACTUALITATE 16 aprilie 2020

Hotelul de la Stadion, cazare pentru angajații spitalului care au coronavirus

de Covasna Media | 1926 vizualizări

Hotelul Sportiv de lângă Stadionul Municipal va fi utilizat, începând de miercuri, 15 aprilie, pentru cazarea personalului medical din cadrul Spitalului Județean depistat pozitiv cu noul coronavirus. 

Am decis ca spațiul hotelier de lângă Sala Sporturilor «Szabó Kati» să fie retras de pe lista unde trimiteam persoane în carantină și am oferit acest imobil Spitalului Județean pentru a putea oferi cazare acelor persoane angajate ale Spitalului Județean care sunt testate pozitiv cu acest coronavirus. Practic putem oferi acolo cazare pentru maxim 30 de persoane și în afară de cazare oferim și rezolvăm și problema în ceea ce privește mâncarea pentru aceste persoane care urmează să se cazeze acolo”, a spus miercuri, într-o conferință de presă, primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád. 

Informația a fost confirmată și de managerul spitalului și spune că miercuri s-a comunicat informația către cei vizați. 

Pentru cine dorește, astăzi am primit în administrare Hotelul Sportiv de la Stadion, de la Primăria și Consiliul Local Sfântu Gheorghe. Colegii noștri se pot izola în hotelul respectiv dacă nu pot să rezolve de acasă condițiile de izolare. Majoritatea pot. (...) Colegii mei vorbesc la telefon cu colegii testați pozitiv și cine dorește, de astăzi, va intra în izolare în locul respectiv”, a spus András-Nagy Róbert. 

Managerul a precizat și că angajații ale căror rezultate au fost negative și care sunt activi și lucrează, dar doresc să își protejeze familiile de o posibilă infectare, au la dispoziție hotelul de la Centrul de Cultură Arcuș, oferit de Consiliul Județean.

În momentul de față este pe jumătate ocupat. Sunt soluții și soluții”, a punctat managerul spitalului. 

Testarea la nivel de spital pentru depistarea infecției cu coronavirus în rândul angajaților a scos la iveală că 65 de persoane din cele 946 testate sunt pozitive. Dintre acestea, 90% sunt asimptomatice, ceea ce înseamnă că nu sunt nevoite să rămână internate în spital, ci pot rămâne în carantină acasă, fie în spațiul pus la dispoziție de autorități. 

Iulia Drăghici – Taraș 

Daniela – Luca 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.