ACTUALITATE 21 mai 2015

Hotelul Bodoc va fi transformat într-un centru cultural, de afaceri şi spa

de Agerpres | 308 vizualizări

Hotelul Bodoc din Sfântu Gheorghe, achiziţionat anul trecut de autorităţile locale, va fi transformat într-un centru cultural, de afaceri şi spa, a declarat joi primarul Antal Arpad.

Potrivit acestuia, proiectul de reabilitare şi modernizare a hotelului va fi realizat în acest an şi tot în acest an va fi organizată şi licitaţia pentru desemnarea constructorului care va efectua lucrarea.

„Tema de proiectare este finalizată în proporţie de 70-80%, mai avem negocieri cu Consiliul Judeţean, care ar vrea să introducem aici şi o bibliotecă. Deci, noi vrem să realizăm un centru de cultură, business şi spa, un concept modern, nemaiîntâlnit în multe locuri, cu o bibliotecă, un centru de artă contemporană, wellness şi afaceri. Vrem o bibliotecă în care să se adune toate cărţile care au apărut în Transilvania. Orice publicaţie apare, un exemplar îl păstrăm aici, va fi ca un fel de arhivă deschisă publicului. Mă gândesc că un astfel de proiect ar fi trebuit să fie făcut la Cluj, dar dacă autorităţile de acolo nu s-au gândit, atunci o să îl facem noi. Anul acesta trebuie să fie gata proiectul şi trebuie lansată licitaţia pentru construcţie şi modernizare”, a declarat primarul Antal Arpad.

El a mai adăugat că lucrările vor fi finanţate din bugetul local şi, posibil, şi din fonduri europene. Antal a menţionat că municipiul Sfântu Gheorghe candidează pentru titlul „Capitală culturală europeană 2021”, iar aceste instituţii de cultură vor fi incluse în proiect.

Intenţia autorităţilor locale este de a „scurta” cu două nivele înălţimea hotelului, astfel încât acesta să rămână cu opt etaje.

Municipiul Sfântu Gheorghe a achiziţionat în vara anului trecut hotelul Bodoc cu suma de 745.000 de euro de la omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care l-a cumpărat în anul 2003 împreună cu alte active ale fostei S.C. Turism şi Agrement 'Oltul' scoase la privatizare. Pentru acest hotel, precum şi pentru alte terenuri şi clădiri ale societăţii, aflate în localităţile Vâlcele, Malnaş Băi, Şugaş Băi, Turia şi Bixad, Neculaie a plătit, la acea vreme, peste 625.000 de euro.

Hotelul Bodoc a intrat în anul 2007 în modernizare, intenţia proprietarului fiind de a-l ridica la nivel de patru stele, de a construi o piscină şi mai multe săli de conferinţe, dar lucrările au fost sistate la scurt timp, iar clădirea a rămas în paragină.

În urmă cu câţiva ani, Neculaie a vândut Consiliului Local Sfântu Gheorghe şi activele turistice din staţiunea Şugaş Băi, mai exact un teren de circa 4.000 de metri pătraţi, o mofetă, un restaurant cu terasă şi un mic centru de tratament cu apă termală, pentru care a obţinut 310.000 de euro, prin urmare în urma acelei tranzacţii a recuperat jumătate din suma achitată pentru întreaga societate la momentul privatizării. După preluare, Consiliul Local a investit peste patru milioane de euro pentru modernizarea staţiunii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
R, 23 mai 2015
ne mai lipseste poatre un centru de cercetari spatiale si de fizica atomica
Asociatia ProCovasna, 22 mai 2015
Un proiect bun dar inoportun in momentul de fata, intrucat nu raspunde nevoilor imediate ale populatiei municipiului Sfantu Gheorghe, care se confrunta mai departe cu lipsa locurilor de munca, a unor citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.