ACTUALITATE 3 martie 2010

Hobincu Zoltan, acuzat de casarea unei vile

de Covasna Media | 358 vizualizări
Fostul director al APM Covasna a fost reclamat că i-ar fi făcut fratelui său vilă la Reci folosind un imobil al APM 03mar2010-casareFostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Covasna, Hobincu Zoltan, a fost reclamat la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Covasna pentru casarea unei vile a Agenţiei. Urmare a reclamaţiei, Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna şi-a declinat competenţa de soluţionare a plângerii în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Braşov. Plângerea împotriva lui Hobincu Zoltan a fost făcută de către şeful Serviciului de Implementare a politicilor de Mediu din cadrul APM Covasna, Octaviean Vasilescu, în iulie 2009. În respectiva plângere, Vasilescu a arătat că APM Covasna a deţinut, între 2001 şi 2005, o vilă la Reci, „imobil care, în prezent a fost înstrăinat prin metode frauduloase, de către directorul executiv al APM - diplomat ecolog Hobincu Albert Zoltan”.

Fostul director al APM Covasna a fost reclamat că i-ar fi făcut fratelui său vilă la Reci folosind un imobil al APM

03mar2010-casareFostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Covasna, Hobincu Zoltan, a fost reclamat la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Covasna pentru casarea unei vile a Agenţiei. Urmare a reclamaţiei, Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna şi-a declinat competenţa de soluţionare a plângerii în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Braşov.

Plângerea împotriva lui Hobincu Zoltan a fost făcută de către şeful Serviciului de Implementare a politicilor de Mediu din cadrul APM Covasna, Octaviean Vasilescu, în iulie 2009. În respectiva plângere, Vasilescu a arătat că APM Covasna a deţinut, între 2001 şi 2005, o vilă la Reci, „imobil care, în prezent a fost înstrăinat prin metode frauduloase, de către directorul executiv al APM - diplomat ecolog Hobincu Albert Zoltan”.

Potrivit plângerii lui Vasilescu, angajaţii APM Covasna ar fi fost obligaţi la semnarea unor documente care declarau imobilul de la Reci al Agenţiei ca fiind în stare avansată de degradare, fiind formată chiar şi o comisie internă care să constate această degradare şi care să solicite demolarea imobilului, deşi, în realitate, altele ar fi fost intenţiile.

„Domnul Hobincu a vrut să caseze imobilul, dar a continuat lucrările la acesta, făcându-i acolo o casă fratelui său”, a declarat Octaviean Vasilescu, reconfirmând cele susţinute în plângerea înaintată IJP Covasna.

Acuzat de furt

În acelaşi document înaintat Poliţiei, Vasilescu explică modul în care imobilul APM Covasna a ajuns în proprietatea fostului director, Hobincu Zoltan: înstrăinarea către Hara Janos, din Târgu Mureş - oraşul natal al lui Hobincu, menţionând că „în fapt, imobilul a trecut în proprietatea domnului Hobincu”.

Dincolo de acestea, Hobincu Zoltan este acuzat de către Octaviean Vasilescu că ar fi făcut să dispară „toate utilajele din fosta centrală termică a Agenţiei - trei cazane de gaz, un rezervor de apă caldă cu o capacitate de aproximativ 1500-2000 de litri, toate pompele de recirculare, toate ţevile şi toate vanele”. În acelaşi registru, Hobincu este acuzat de faptul că ar fi înstrăinat şi nişte ferestre metalice din aluminiu cu geam termopan, precum şi de anumite distrugeri.

Octaviean Vasilescu a solicitat, la momentul depunerii plângerii, cercetarea lui Hobincu pentru săvârşirea mai multor „fapte penale”, iar rezultatul plângerii este trimiterea fostului director al APM Covasna la DNA.

Imobilul de la Reci - a fost sau n-a fost?

Contactat telefonic, Hobincu Zoltan a declarat că nu are cunoştinţă despre trimiterea vreunui dosar de­al său către DNA şi a negat că APM Covasna ar fi fost proprietara vreunei case, vile sau construcţii la Reci.

„Vedeţi până unde se ajunge la APM Covasna - la rea-voinţă şi răzbunare, în loc să existe preocupare pentru rezolvarea problemelor de mediu! Dacă e vorba despre vreo casă, atunci e vorba despre casa domnului Vasilescu, pe care şi-o făcea la Şugaş-Băi, de-aia nu s-a mai construit nimic la Reci, că a luat materialele, potrivit unor informaţii pe care le am. Cred că tot ceea ce a declarat domnul Octaviean Vasilescu este doar rea-voinţă şi pură răzbunare”, a declarat Hobincu Zoltan.

Potrivit acestuia, reclamaţia lui Vasilescu este una „mincinoasă şi nefondată” . În acest context, Zoltan Hobincu şi-a exprimat nelămurirea faţă de atitudinea Poliţiei, arătând că nu a fost contactat sau înştiinţat pentru cercetări referitoare la plângerea depusă împotriva sa.

„Vom afla cum a dat curs Poliţia unei astfel de solicitări nefondate, fără să-mi ia declaraţii, nimic. Se va lămuri situaţia aceasta, se pot face verificări în contabilitatea şi inventarul APM. Cine mă cunoaşte trage concluziile singur, au am îndreptat la APM Covasna tot ceea ce a făcut greşit domnul Vasilescu, care a fost inclusiv penalizat cu 30.000 de lei pentru incompetenţă”, a mai spus Hobincu.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.