ACTUALITATE 14 august 2009

György Ervin, amendat cu 5.000 de lei pentru camerele video din Prefectură

de Covasna Media | 450 vizualizări
Subprefectul Gyorgy Ervin scoate din buzunar 5.000 de lei, bani de amendă pentru o achiziţie din vremea în care era prefect

Agenţia Naţională pentru Reglementarea Achiziţiilor Publice (ANRAP) a amendat contractul de achiziţie al unui sistem de supraveghere video, încheiat la finele anului trecut de către prefectul de la acea vreme, Gyorgy Ervin.

Potrivit prefectului Codrin Munteanu, contractul privind achiziţionarea sistemului de

Subprefectul Gyorgy Ervin scoate din buzunar 5.000 de lei, bani de amendă pentru o achiziţie din vremea în care era prefect

Agenţia Naţională pentru Reglementarea Achiziţiilor Publice (ANRAP) a amendat contractul de achiziţie al unui sistem de supraveghere video, încheiat la finele anului trecut de către prefectul de la acea vreme, Gyorgy Ervin.

Potrivit prefectului Codrin Munteanu, contractul privind achiziţionarea sistemului de supraveghere video, montat în Prefectură şi la Serviciul de Paşapoarte, a fost atribuit cu încălcarea Ordonanţei 34 din 2006 privind achiziţiile publice, ceea ce a atras o amendă de 10.000 de lei, din partea ANRAP.

„A fost aplicată o amendă contravenţională de 10.000 de lei, Instituţiei Prefectului, cu posibilitatea de plată a jumătate din sumă - deci 5.000 de lei, în termen de 48 de ore. S-a luat legătura cu ordonatorul de credite de la momentul atribuirii contractului, fostul prefect Gyorgy Ervin, acesta fiind de acord să plătească 5.000 de lei în 48 de ore, pentru că altfel, ar fi plătit Prefectura 10.000 de lei şi s-ar fi recuperat de la dânsul“, a explicat prefectul Codrin Munteanu.

Acesta a precizat că, în fapt, a fost amendată ineficienţa fostului prefect Gyorgy Ervin (în prezent subprefect), care la vremea semnării contractului nu a direcţionat documentaţia acestuia către Compartimentul de achiziţii publice al Prefecturii Covasna. Prin urmare, specialiştii de la achiziţii publice nu au fost implicaţi în achiziţionarea sistemului video, achiziţia fiind realizată de Gyorgy Ervin fără informarea acestora.

Potrivit prefectului Codrin Munteanu, însă, contractul încheiat de Gyorgy Ervin în noiembrie 2008 pentru achiziţionarea, instalarea şi întreţinerea sistemului de supraveghere nu a fost conform cu legile achiziţiilor publice, deoarece firma cu care s-a încheiat contractul nu este autorizată pentru a desfăşura asemenea activităţi, nu a existat un proiect şi sistemul nu este avizat de organele abilitate, pentru a funcţiona ca sistem de securitate.

Valoarea fără TVA a contractului încheiat de Gyorgy Ervin a fost de 23.277 de lei, cărora li s-au adăugat 17.000 de lei, printr-un protocol încheiat cu Consiliul Judeţean - contribuţie în baza faptului că Serviciul de Evidenţa Populaţiei din subordinea sa funcţiona în clădirea unde s-au amplasat camerele pentru Serviciul de Paşapoarte. Pentru că suma totală a achiziţiei, aproape 50.000 de lei, a depăşit limita de 10.000 de euro, valoare până la care este permisă achiziţia directă, fără licitaţie publică, prefectul Codrin Munteanu a sesizat ANRAP.

La momentul montării camerelor video, în luna ianuarie a acestui an, Gyorgy Ervin declara că achiziţionarea acestora a fost necesară deoarece, din lipsa de fonduri pentru angajarea unor paznici, paza clădirii Serviciului de paşapoarte era asigurată doar prin angajaţii Serviciului. Camere de supra veghere au fost montate inclusiv în clădirea Prefecturii Covasna.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Ion Ciobanu, 15 august 2009
Pentru camerele din oraş, alea supervizate de poliţia comunitară, când se va face un control? Mă bucur când se întâmplă chestii din astea, la fel ca şi cu camerele ce dădeau amenzi ilegale. citeste integral
Gigi, 15 august 2009
Chiar nu au treburi mai importante domnii de la Prefectura ???
panamare, 14 august 2009
Bravo Mr Ariel Punct ochit pct lovit.
Ariel, 14 august 2009
Interesant este ca pentru camerele respective a semnat subprefectul Ursache, si nu Gyorgy.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.