ACTUALITATE 29 octombrie 2009

Gripa porcină se extinde!

de Covasna Media | 562 vizualizări
Românii, rugaţi să se izoleze în case la primele simptome [singlepic=498,250,250,,left]Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a adresat, miercuri, un mesaj populaţiei, prin care le cere oamenilor să se izoleze în case la primele simptome ale gripei de tip nou. Ulterior, persoanele sunt rugate să contacteze telefonic medicul, împreună cu care să stabilească ce măsuri urmează să fie luate.

Românii, rugaţi să se izoleze în case la primele simptome

Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a adresat, miercuri, un mesaj populaţiei, prin care le cere oamenilor să se izoleze în case la primele simptome ale gripei de tip nou. Ulterior, persoanele sunt rugate să contacteze telefonic medicul, împreună cu care să stabilească ce măsuri urmează să fie luate.

„Avem deja două focare în România. Unul este la Iaşi, iar cel de-al doilea la Bucureşti“, a declarat Streinu-Cercel.

O învăţătoare din Bucureşti şi baritonul Gheorghe Mogoşan, în stare gravă la spital

Recomandările secretarului de stat vin după ce, miercuri dimineaţă, o învăţătoare de la şcoala 147 din cartierul bucureştean Ferentari s-a îmbolnăvit de gripă porcină. Femeia a fost transportată în stare gravă la Institutul Matei Balş.

Ministerul Sănătăţii a întocmit o comisie care va investiga cazul. Totodată, o altă persoană este internată la Iaşi cu formă severă a bolii. Şi baritonul Gheorghe Mogoşan, solist al Operei Române din Cluj, este internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, fiind diagnosticat cu infecţie cu virusul AH1N1.

Artistul se află la Secţia de Terapie Intensivă, după ce starea lui s-a agravat din cauza unor probleme pulmonare mai vechi. În cazul său, spun medicii, transmiterea virusului nu s-a făcut în România, el întorcându-se recent din Spania.

Adrian Streinu-Cercel a mai precizat că, în prezent, în România există 441 cazuri de infectare cu virusul gripei de tip nou, confirmate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Szasz Ioan, 29 octombrie 2009
am un porc mare si gras la Odorheiul Secuiesc pe numele de Jenö , trebuie sa-i fac vaccin ca sa nu se imbolnaveasca de gripa porcina ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.