ACTUALITATE 18 martie 2010

Grevă generală în educaţie pe 22 aprilie

de Covasna Media | 707 vizualizări
19mar2010-grevaActivităţile de instruire şi predare în şcoli vor înceta în data de 22 aprilie, această zi fiind una de protest naţional, a anunţat, joi, preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor. „În data de 22 aprilie, va fi zi de protest naţional, cu încetarea activităţilor de instruire şi predare. În situaţia în care, în urma acestor acţiuni ale salariaţilor din învăţământ programele nu vor fi luate în considerare

19mar2010-grevaActivităţile de instruire şi predare în şcoli vor înceta în data de 22 aprilie, această zi fiind una de protest naţional, a anunţat, joi, preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor.

„În data de 22 aprilie, va fi zi de protest naţional, cu încetarea activităţilor de instruire şi predare. În situaţia în care, în urma acestor acţiuni ale salariaţilor din învăţământ programele nu vor fi luate în considerare, nu se vor găsi soluţii pertinente, nu se va mai încheia situaţia şcolară şi se creează premisele declanşării grevei generale în prima decadă a lunii iunie“, a precizat Marius Nistor.

Marius Nistor a mai precizat că toţi membrii sindicatelor din educaţie vor boicota examenele naţionale, dar şi că, începând de luni, în documentele şcolare oficiale nu vor mai fi trecute nicio notă şi nici un calificativ.

„Federaţiile sindicale reprezentative au decis să autorizeze toate organizaţiile noastre judeţene să reacţioneze în momentul în care drepturile lor legale sunt încălcate de către reprezentanţii Ministerului, ai autorităţilor locale şi ai Guvernului. În consecinţă, am decis corelarea programului de acţiuni, un program concret care va începe prin faptul că notele şi calificativele nu vor mai fi trecute începând cu data de 22 martie“, a spus el. Liderul sindical a menţionat că, pe 25 martie, va fi organizat un miting în Bucureşti, care va începe la ora 11.00, în Piaţa Victoriei, continuând cu un marş de protest, iar acţiunea va fi încheiată în faţa Ministerului Educaţiei şi Cercetării. În aceeaşi dată, va fi organizat un pichet în faţa Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei.

Reprezentanţii federaţiilor sindicale vor înainta către aceste instituţii memorii în care vor prezenta problemele cu care se confruntă cadrele didactice şi vor solicita măsuri concrete.

Pe 25 martie, în toate unităţile şcolare din ţară va avea loc dezbaterea proiectului de lege al educaţiei naţionale, a precizat liderul sindical, adăugând că în ziua respectivă nu se vor desfăşura activităţi didactice de predare.

Pe 14 aprilie, se vor întâlni birourile executive ale celor patru federaţii sindicale, care vor analiza propunerile rezultate în urma dezbaterilor şi vor întocmi un material ce va fi înaintat către grupurile parlamentare.

Agerpres

Foto: glasulmaramuresului.ro

Teme articol: greva profesori elevi
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Costi Holospin, 19 martie 2010
Extraordinar de frumos, trebuie sa sufere elevii si parintii, nui asa ? Eu nu contest dreptul dascalilor de a-si cere toate revendicarile, dar de ce tocmai acum in plina criza ? nu exista putina citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.