ACTUALITATE 9 iunie 2016

Grădiniţa unde a fost depistat focarul de scarlatină nu va fi închisă; continuă dezinfecţia

de Agerpres | 729 vizualizări

Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că autorităţile sanitare au luat decizia de a nu închide Grădiniţa „Pinocchio“ din Sfântu Gheorghe, unde a fost depistat un focar de scarlatină, însă vor continua acţiunile de dezinfecţie pentru a limita extinderea acestuia.

Prefectul a menţionat că primele cazuri au apărut în cursul săptămânii trecute în două grupe de copii de la Grădiniţa „Pinocchio“, unde a fost suspendată activitatea, iar ulterior s-a pus în discuţie închiderea temporară a instituţiei până la lichidarea focarului.

„Ultimele teste ale căror rezultate au venit în cursul zilei de astăzi arată că, din 41 de probe, doar şase au ieşit pozitive. Mâine aşteptăm rezultatul altor 21 de teste (...) Deocamdată s-a hotărât ca grădiniţa să nu fie închisă şi să se continue dezinfecţia“, a declarat Sebastian Cucu.

Potrivit prefectului, la această grădiniţă a mai existat în iarnă suspiciunea de scarlatină.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
gigi, 10 iunie 2016
Da!si la alte gradinite a fost!!Parinti au fost anuntati si sa stiut!dar aici sa tacut parinti au aflat din media de ce s au ascuns ! Colegul dumneavoastra domnule Sica a stat 7 zile cu copilul in citeste integral
BENDEGUZ, 9 iunie 2016
Prefectul ăsta ori dezinformează ori este un mincinos ori habar nu are. Testele au fost făcute săptămâna trecută iar rezultatele se ştiu tot de săptămâna trecută. Cât despre suspendarea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.