ACTUALITATE 28 septembrie 2022

Gospodărie Comunală: Lucrările la Întorsura Buzăului avansează încet, dar sigur

de Covasna Media | 934 vizualizări

Creșterea semnificativă a prețurilor și un executant care nu și-a respectat obligațiile contractuale, aceștia sunt factorii care au îngreunat procesul de dezvoltare a rețelei de apă și canalizare din Întorsura Buzăului. Din fericire, însă, există și vești bune.

Directorul Gospodărie Comunală SA, Kozsokár Attila, a declarat că perioada verii a adus și rezultate, iar în viitorul apropiat va fi încheiat un alt contract de execuție pentru aceste lucrări. 

„Anul trecut, ne-am bucurat că înlocuirea celor 400 de metri de conducte ale rețelei de canalizare, rămase în afara Programului Operațional Sectorial, va fi realizată anul acesta. Nu s-a întâmplat așa, întrucât antreprenorul nu a început nicio lucrare timp de 12 luni. Parcă ar fi blestemată secțiunea respectivă, că facem progrese atât de greu. Nu am avut ce face, a trebuit să reziliem contractul și să lansăm o nouă licitație, lucru care se întâmplă săptămâna aceasta”, a declarat directorul societății, potrivit căruia o altă procedură de licitație va fi lansată pentru o lucrare de mai mici dimensiuni, care constă în amenajarea capetelor de străzi și câteva racorduri și care va fi demarată, de asemenea, în viitorul apropiat.

Totodată, acesta a precizat că la Întorsura Buzăului a fost pusă în funcțiune o nouă stație de pompare pentru alimentarea cu apă potabilă, care este modernă și îndeplinește toate standardele tehnice și sanitare, deși nu există probleme legate de calitatea apei din oraș, aceasta fiind printre cele mai bune din județ. 

Lucrări vor începe și în centrul orașului Întorsura Buzăului, pe strada Mihai Viteazul, unde vor fi instalate conducte noi pe o porțiune de 500 de metri.

„Această lucrare nu va fi efectuată de noi, ci de o firmă specializată. Ceea ce este interesant la lucrare este faptul că este finanțată în comun de Primăria Întorsura Buzăului și de Gospodărie Comunală SA, pe de o parte din majorarea de capital plătită de primării și, pe de altă parte, din fondul de dezvoltare adoptat anul acesta: suma reprezintă aproximativ banii care vin din consumul semestrial al orașului. Lucrarea este importantă și pentru că Primăria dorește să repare tronsonul respectiv, dar mai întâi trebuie reparată rețeaua de apă. Nu ar trebui să întâmpinăm obstacole deosebite în acest sens, deși, întrucât acest tronson este clasificat ca drum național, avem nevoie și de permisiunea CNADR pentru începerea lucrărilor, lucru care sperăm să se întâmple cât mai repede, că vrem ca lucrările să fie finalizate înainte de venirea iernii”, a mai spus Kozsokár Attila. 

Gospodărie Comunală SA – Biroul de presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.