ACTUALITATE 11 februarie 2013

Gigi Becali, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în Dosarul sechestrării

de Covasna Media | 31 vizualizări

Gigi Becali a fost condamnat, luni, la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul sechestrării de persoane. Decizia este definitivă.

Gigi Becali

Gigi Becali a fost condamnat, luni, definitiv, de completul de cinci judecători al instanţei supreme, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru sechestrarea celor care i-au furat limuzina. Pedepse similare au fost dispuse şi în cazul gărzilor sale de corp.

Gigi Becali, primele cuvinte după aflarea sentinţei: "Nu mai am ce căuta în ţară!"

Imediat după aflarea sentinţei în "Dosarul sechestrării", Gigi Becali a făcut o declaraţie extrem de şocantă. "E vorba de justiţie. Cum adică să mă condamni?", a spus Becali la un post de televiziune.

Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei de trei ani de închisoare în cazul lui Gigi Becali pe o perioadă de opt ani, timp în care acesta va trebui să respecte mai multe obligaţii ce îi vor fi impuse de serviciul de probaţiune din zona domiciliului său.

De asemenea, Becali trebuie să meargă lună de lună, timp de opt ani, la Poliţie pentru a semn un proces-verbal.

Becali a anunţat, însă, la România TV, imediat după aflarea sentinţei că nu are de gând să se mai întoarcă în România, el aflându-se în această perioadă la Dubai.

Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila şi Marcel Popa au fost condamnaţi tot la trei ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de opt ani.

Romulus Dumitrescu a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru trei fapte de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, şi pedeapsa acestuia fiind suspendată.

Decizia în dosarul sechestrării de persoane este definitivă.

Potrivit Mediafax, procurorii Parchetului instanţei supreme au cerut, la ultimul termen de judecată, pedepse de peste 11 ani de închisoare pentru inculpaţii din dosarul sechestrării celor care au furat limuzina lui Gigi Becali.

Potrivit procurorului, modalitatea prin care s-au comis faptele sunt de natura unui "comando urban", în sensul că s-au folosit arme de foc, au existat urmăriri şi accidentări în trafic, răpiri şi violenţă. Procurorul a mai arătat că dacă persoanele din acest dosar ar fi achitate, s-ar crea impresia că orice persoană îşi permite bodyguarzi îşi permite şi să depăşească limitele legale în a-şi face dreptate.

Citeşte şi Gigi Becali şi-a dat demisia din PNL. Deputatul va activa ca independent

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.