ACTUALITATE 18 iunie 2010

Gătit în aer liber şi bulz uriaş la Zilele Turiei

de Covasna Media | 560 vizualizări
Comuna Turia va fi centrul evenimentelor covăsnene în acest week-end, aici urmând să aibă loc o nouă ediţie a Zilelor comunei, ocazie cu care vor fi organizate diverse evenimente, care mai de care mai speciale şi mai atractive. De Zilele Turiei, doritorii se vor putea întrece în cadrul Festivalului de Gătit în aer liber, unde, potrivit primarului Daragus Attila, peste 15 echipe vor încerca să-şi dovedească talentele

Comuna Turia va fi centrul evenimentelor covăsnene în acest week-end, aici urmând să aibă loc o nouă ediţie a Zilelor comunei, ocazie cu care vor fi organizate diverse evenimente, care mai de care mai speciale şi mai atractive.

De Zilele Turiei, doritorii se vor putea întrece în cadrul Festivalului de Gătit în aer liber, unde, potrivit primarului Daragus Attila, peste 15 echipe vor încerca să-şi dovedească talentele culinare la diverse categorii de probe: produse de patiserie, mâncăruri la ceaun şi grill.

Duminică, sărbătoarea comunei va fi marcată prin prepararea unui bulz uriaş de 50 de metri, deşi în trecut aici s-a preparat un bulz de 150 de metri, care a trimis comuna în Cartea Recordurilor. La acea dată, în jur de 300 de turieni au lucrat la prepararea bulzului, care a „înghiţit” 150 de kilograme de brânză şi 400 de kilograme de mălai.

Sală de sport de peste 4 milioane de lei

Cu ocazia Zilelor comunei, la Turia va fi inaugurată şi cea de-a 19-a sală de sport din judeţ, această nouă sală reprezentând o investiţie de 4,3 milioane de lei, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Noua sală de sport are 150 de locuri şi beneficiază de un teren modern de baschet.

Monica Vajna

Teme articol: record bulz Turia gatit
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.