ACTUALITATE 14 iulie 2009

Garda de Mediu selectează voluntari

de Covasna Media | 1264 vizualizări
În cadrul Comisariatul Judeţean Covasna al Gărzii Naţionale de Mediu se va înfiinţa Corpul Voluntarilor de Mediu din judeţul Covasna, acesta urmând a fi format din agenţi ecologi voluntari, al căror rol va fi cel de sprijin al soluţionării problemelor legate de protecţia mediului. Agenţii voluntari de mediu vor avea ca activitate observare şi informarea operativă asupra

În cadrul Comisariatul Judeţean Covasna al Gărzii Naţionale de Mediu se va înfiinţa Corpul Voluntarilor de Mediu din judeţul Covasna, acesta urmând a fi format din agenţi ecologi voluntari, al căror rol va fi cel de sprijin al soluţionării problemelor legate de protecţia mediului.

Agenţii voluntari de mediu vor avea ca activitate observare şi informarea operativă asupra încălcărilor referitore la legislaţia protecţiei mediului. În acest sens, voluntarii vor supraveghea modul de gospodărire al spaţiilor verzi, depozitarea deşeurilor menajere şi industriale, activitatea agenţilor economici care ar putea polua mediul şi care utilizează în mod neraţional resursele naturale, urmând a se implica în conştientizarea şi promovarea unei atitudini corespunzătoare a locuitorilor din zona de activitate, în legătură cu importanţa protecţiei mediului.

Voluntarilor le va reveni sarcina înştiinţării Comisariatului Gărzii de Mediu Covasna în ceea ce priveşte încălcările legislaţiei din domeniul protecţiei mediului.

Legitimarea agentului ecologic voluntar se va face pe baza unui certificatul nominal eliberat de Comisariatul Regional Sibiu. Cei care doresc să devină agenţi ecologi voluntari trebuie să-şi dea consimţământul liber exprimat printr-o cerere de înscriere, alături de un CV şi de două recomandări din partea unei instituţii de învatamânt, a unui institut de cercetare, muzeu judeţean sau din partea re pre zentanţilor administraţiei publice locale, care să ateste competenţa sau experienţa solicitantului. Membrilor ONGurilor li se solicită, în plus, prezentarea în sinteză a activităţii desfăşurate cadrul acestor entităţi.

Selectarea agenţilor ecologi se face de către conducerea Comisariatului Gărzii Naţionale de Mediu, pe baza documentelor depuse şi în urma unui interviu referitor la cunoştinţele privind legislaţia din domeniul mediului. Primirea cererilor se face zilnic între orele 08.00-14.00, iar mier curea întreorele 08.00-18.30, la sediul Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu din Sfântu Gheorghe, B-dul Grigore Bălan, nr. 10.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
andrei, 14 iulie 2009
hai, petrica, ce te doare pe tine ca-i stire platita sau gratis ori comunicat de presa???
Ariel, 14 iulie 2009
Ceea ce se poate citi mai sus este o stire sau un anunt (gratis? platit?)?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.