ACTUALITATE 23 februarie 2010

Gală pentru cultură la Arcuş

de Covasna Media | 597 vizualizări
23feb2010-arcusCentrul de Cultură Arcuş organizează Gala Premiilor în Cultură Arcuş 2010, o primă ediţie a unui eveniment ce vizează marcarea celor mai importante acţiuni culturale desfăşurate la Arcuş în ultimul an. Prima ediţie include premierea mediului cultural care a ajuns la Arcuş în 2009, considerat un an în care Centrul a excelat, aici desfăşurându-se peste 40 de evenimente culturale - concerte de excepţie, ateliere de creaţie

23feb2010-arcusCentrul de Cultură Arcuş organizează Gala Premiilor în Cultură Arcuş 2010, o primă ediţie a unui eveniment ce vizează marcarea celor mai importante acţiuni culturale desfăşurate la Arcuş în ultimul an.

Prima ediţie include premierea mediului cultural care a ajuns la Arcuş în 2009, considerat un an în care Centrul a excelat, aici desfăşurându-se peste 40 de evenimente culturale - concerte de excepţie, ateliere de creaţie şi alte manifestări care au avut loc la Arcuş şi au adus aici peste 8.000 de persoane.

„Cred că un astfel de eveniment este important, pentru ca fiecare artist să primească o recunoaştere a muncii şi implicării sale. Vor fi invitaţi la gală artişti plastici, muzicieni, scriitori, oameni care au participat şi au organizat expoziţii, concerte.

Vrem totodată să-i avem alături pe cei care ne-au sprijinit în activităţile culturale din 2009, cei cu care am avut parteneriate şi colaborări. Se spunea că Centrul de Cultură Arcuş nu ar fi o parte a comunităţii din Sfântu Gheorghe, pentru că este în afara oraşului, dar am demonstrat, prin acţiuni culturale de calitate, că aparţinem, cultural, de Sfântu Gheorghe, prin ceea ce am oferit”, a declarat directorul Centrului de Cultură Arcuş, Kopacz Attila.

Potrivit acestuia, anul 2009 s-a remarcat prin acţiuni culturale de valoare, iar în fruntea acestora se află evenimente precum expoziţia de pictură Plugor Sandor, în cadrul căreia au fost prezentate lucrări în premieră.

Kopacz Attila a mai amintit totodată de cursul de management cultural, în cadrul căruia, în parteneriat cu Muzeul Carpaţilor Răsăriteni, au ajuns la Arcuş specialişti de la Centrul de pregătire profesională al Ministerului Culturii, reuşindu-se astfel profesionalizarea pe elaborare de proiecte culturale europene a 40 de oameni.

Gala de la Arcuş va premia categoriile de arte plastice, literatură, programe culturale, parteneri, colaboratori, sponsori şi media. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 27 februarie, cu începere de la ora 16 la Centrul de Cultură Arcuş.

Monica Rizea

Teme articol: gala Arcus
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.