ACTUALITATE 13 aprilie 2011

Furturile de cabluri telefonice din comuna Dobârlău continuă

de Covasna Media | 40 vizualizări
Un bărbat din Dobârlău a sustras 300 de metri de cablu, lăsând aproximativ 30 de abonaţi ai comunei fără ton în telefoane. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Dumitru Ungureanu, poliţiştii au identificat bărbatul după ce acesta a comis furtul, astfel încât cablul nu a putut fi recuperat în starea sa inițială. Autorul furtului a sustras 17 kilograme

Un bărbat din Dobârlău a sustras 300 de metri de cablu, lăsând aproximativ 30 de abonaţi ai comunei fără ton în telefoane.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Dumitru Ungureanu, poliţiştii au identificat bărbatul după ce acesta a comis furtul, astfel încât cablul nu a putut fi recuperat în starea sa inițială.

Autorul furtului a sustras 17 kilograme de sârmă din cupru, prejudiciind societatea de telefonie fixă cu 1.200 de euro, iar metalul a fost vândut unei societăţi de colectare a deşeurilor feroase din Braşov cu 316 lei.

Hoţul, C. Constantin, este locuitor al comunei Dobârlău, fiind cercetat în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Primarul comunei, Vasile Maxim, s-a arătat dezamăgit de faptul că instanţa continuă să-i cerceteze în libertate pe hoţii cablurilor telefonice, considerând că măsurile luate faţă de aceștia sunt prea blânde. În prezent, la Dobârlău, în zona secundară din apropierea Bisericii, reţeaua nu funcţionează, dar în zona principală a comunei s-a soluţionat problema cablurilor, restabilindu-se conexiunea.

În ultimul an, în județul Covasna s-au înregistrat furturi periodice de cabluri, lipsa banilor împingându-i pe oameni să comită fapte nechibzuite.

Andreea Nour

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.