ACTUALITATE 25 ianuarie 2011

Furtul de energie electrică – o problemă pe cale să fie rezolvată

de Covasna Media | 195 vizualizări
Electrica S.A. Covasna se confruntă în ultima vreme cu pierderi foarte mari de energie electrică, conducerea companiei arătând că principala cauză este furtul. Directorul Electrica S.A. Covasna, Jozsa Csaba, a declarat că din totalul de energie electrică rămasă în judeţ şi vândută consumatorilor casnici 12% se pierde nefiind o explicaţie foarte bună pentru acest lucru. Jozsa Csaba a mai precizat că

Electrica S.A. Covasna se confruntă în ultima vreme cu pierderi foarte mari de energie electrică, conducerea companiei arătând că principala cauză este furtul.

Directorul Electrica S.A. Covasna, Jozsa Csaba, a declarat că din totalul de energie electrică rămasă în judeţ şi vândută consumatorilor casnici 12% se pierde nefiind o explicaţie foarte bună pentru acest lucru.

Jozsa Csaba a mai precizat că sunt posibile pierderi pe linia de transport a energiei electrice, dar acest procent este mult prea mare şi bănuieşte consumatorii casnici, în special pe cei din mediul rural, că ar păcăli contorul de lumină şi ar folosi energie electrică în mod fraudulos.

„Majoritatea persoanelor sau abonaţilor noştri au contorul poziţionat în casă. Acest lucru prezintă două dezavantaje pentru noi: nu putem citi mereu contorul, iar cetăţeanul poate să lege un cablu suplimentar înainte ca cel principal să intre în contor, iar rezultatul este pierderea masivă înregistrată de noi”, a explicat directorul Electrica.

Conducătorul agenţiei de distrubuţie a spus că în acest an se vor face mai multe modificări care vor împiedica eventualele tentative de furt şi cu speranţa că vor mai reduce din procentul înregistrat la pierderi.

„Avem un plan de investiţii şi o strategie de dezvoltare pentru anul 2011. În acest plan este inclusă şi mutarea contoarelor de lumină din locuinţele oamenilor la limita de proprietate cu domeniul public. Aşa putem să citim mult mai uşor contoarele chiar dacă omul nu este acasă. Pe lângă acest lucru nu cred că ar avea cineva curajul să  monteze cabluri electrice suplimentare să sustragă curent electric”, a completat Jozsa Csaba.

Conform declaraţiilor directorului Electrica se vor monta cutii speciale numite FDCP-uri, special create pentru asemenea situaţii care sunt rezistente la intemperii şi nu pot fi distruse atât de uşor.

Stâlpi fără cabluri aeriene în anul 2011

Jozsa Csaba a mai spus că planul de investiţii şi strategia de dezvoltare creată pe anul 2011 includ schimbarea tuturor stâlpilor şi crearea unor reţele electrice subterane în trei oraşe din judeţ: Sfântu Gheorghe, Covasna şi Târgu Secuiesc.

„În aceste trei oraşe există hotărâri ale Consiliului Local şi trebuie să ne supunem. Cei din Braşov au constestat hotărârile în instanţă în speranţa că vor scăpa de modernizări, dar au pierdut. Noi nu vrem să facem acelaşi lucru ca şi cei din Braşov astfel ne vom conforma şi vom realiza schimbările numite în hotărârile de consiliu”, a continuat Jozsa Csaba.

Directorul Electrica a precizat că prin conducerea cablurilor electrice subterane vor obţine cel puţin două mari avantaje: un aspect mai estetic al localităţilor şi pierderi mai mici de energie pe linia de transport.

Pe lângă cele trei oraşe, directorul Electrica plănuieşte modernizarea a 20 de localităţi pe an la nivelul iluminatului public, cu diverse schimbări care sunt încă numai la rangul de discuţii.

„În câţiva ani vom moderniza reţeaua electrică din tot judeţul Covasna astfel nu vom mai avea probleme cu pierderi de energie, furturi sau incidente cu consumatorii casnici”, a conchis Jozsa Csaba.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cititor, 25 ianuarie 2011
Da. Dl. Jozsa Csaba vrea sa rezolve furtul de energie electica, Deci a luat masuri ferme: cine a o restanta de un leu se va taia curentul electric. Oare acest domn nu stie ca primeste un salariu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.