ACTUALITATE 29 aprilie 2010

Furnizorii de cablu vor putea intra în case, fără acordul proprietarului

de Covasna Media | 628 vizualizări
Graţie unui proiect de lege adoptat de senatori, furnizorii de cablu, internet sau telefonie vor obţine dreptul de a intra în casele oamenilor sau pe proprietăţile publice, fără acordul proprietarului. Refuzul este posibil doar în cazuri "temeinic justificate". Legea trebuie să treacă însă şi de Camera Deputaţilor. 29apr2010-stalpiPotrivit unui proiect de lege adoptat de Senat, furnizorii de cablu, internet şi telefonie vor avea acces pe proprietatea privată pentru lucrările de infrastructură, printr-o simplă solicitare care trebuie să fie trimisă proprietarilor sau autorităţilor publice, cu 30 de zile înainte. Proiectul mai precizează că persoana care refuză trebuie să îşi justifice "temeinic" decizia. „Dacă un locatar nu era de acord ca un cablu

Graţie unui proiect de lege adoptat de senatori, furnizorii de cablu, internet sau telefonie vor obţine dreptul de a intra în casele oamenilor sau pe proprietăţile publice, fără acordul proprietarului. Refuzul este posibil doar în cazuri "temeinic justificate". Legea trebuie să treacă însă şi de Camera Deputaţilor.

29apr2010-stalpiPotrivit unui proiect de lege adoptat de Senat, furnizorii de cablu, internet şi telefonie vor avea acces pe proprietatea privată pentru lucrările de infrastructură, printr-o simplă solicitare care trebuie să fie trimisă proprietarilor sau autorităţilor publice, cu 30 de zile înainte. Proiectul mai precizează că persoana care refuză trebuie să îşi justifice "temeinic" decizia.

„Dacă un locatar nu era de acord ca un cablu să treacă prin faţa ferestrei sale, toţi ceilalţi nu puteau avea legătură la reţea.

Asta pentru că respectivul pur şi simplu nu vrea, pentru că e nebun. În acest caz, operatorul poate trece peste voinţa proprietarului. Dacă, însă, proprietarul nu poate intra în curte cu maşina din cauza cablului, atunci avem un motiv întemeiat", a explicat pentru Gândul deputatul liberal Relu Fenechiu, precizând că legea vizează mai ales rezolvarea transferării cablurilor de pe stâlpi, sub pământ, problemă ce trenează de mai bine de doi ani: „În Bucureşti, vedem pe stâlpi zeci de cabluri şi există această dispută între proprietarii stâlpilor, adică autorităţile locale şi operatorii de comunicaţi. La cererea industriei IT, am încercat să reglementăm modul de colaborare a celor două părţi“.

Pentru a intra în vigoare, legea are nevoie, însă, şi de votul deputaţilor.

„Legea trebuie citită cu mare atenţie, pentru că nu se face referire la faptul că furnizorii de cablu ar intra în casa oamenilor.

Legea nu face referire la intratul abuziv în casă lor“, a declarat la Realitatea TV, Relu Fenchiu, iniţiatorul proiectului de lege.

Sursa: Realitatea.net

Teme articol: lege cablu
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
, 29 aprilie 2010
Sursa stirii este precizata foarte clar: www.realitatea.net Nu este stire proprie a Covasna Media, si nici nu a comentat Covasna Media in vreun fel aceasta stire... Ea este doar prezentata. Atat :)
Cititor, 29 aprilie 2010
Nu vreau sa comentez actiunile !legale! unor societati comerciale private de ex. Next Gen. Dar, nu inteleg de ce nu prezinta redactia Covasna Media si textul de lege pe care comenteaza?
Janos Iuhas, 29 aprilie 2010
Dar toate ziarele au scris la fel că vor intra in case la oameni...deşi nu e aşa.
Primar_la_Hetea, 29 aprilie 2010
Cine e nebunul propietarul sau firma de cablu, care strica toata imaginea oraselor cu cablurile lor (de alfel se vede si in poza). De cabluri subterane ati auzit domnilor cablisti ? Domnilor citeste integral
eugen, 29 aprilie 2010
Cred ca ar merita o abordare mai temeinica acest articol.Nu se intelege cine e nebunul? Proprietarul?Mutam cablurile de pe stilpi pe geamuri?Sau cum?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.