ACTUALITATE 5 aprilie 2018

Fost poliţist din Covasna, trimis în judecată de DNA

de Covasna Media | 1112 vizualizări

Un fost agent de poliţie din Covasna a fost trimis în judecată de DNA după ce a obţinut fonduri europene pentru a se instala la ţară şi a-și face o fermă, chiar dacă nu avea nici teren şi nici intenţia de a deveni fermier.

Aurel Blaj este acuzat de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Mai exact bărbatul a susţinut că are teren agricol şi vrea să îşi facă o fermă. A cerut şi a şi primit fonduri europene pentru instalarea la ţară, dar procurorii au descoperit că totul era o escrocherie. Bărbatul, care între timp a fost dat afară din poliţie, va fi judecat la Tribunalul Braşov.

„În perioada 12 noiembrie 2014 – 24 februarie 2015, inculpatul Blaj Aurel a încercat să obţină pe nedrept fonduri nerambursabile din bugetul Uniunii Europene pentru finanţarea proiectului „Sprijinirea instalării tânărului fermier Blaj Aurel în comuna Hărman, jud. Braşov”, redenumit apoi „Preluare integrală fermă zootehnică în comuna Hărman, jud. Braşov”. În acest sens inculpatul a depus la Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Braşov trei cereri de finanţare în cuprinsul cărora a creat aparenţa îndeplinirii cerinţelor minime de eligibilitate/criteriilor suplimentare de selecţie pentru acordarea sprijinului. De fiecare dată suma maximă nerambursabilă care îi putea fi acordată inculpatului era de 40.000 euro. În perioada 2015-2016, inculpatul Blaj Aurel a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) două cereri unice de plată, în cuprinsul cărora a declarat în mod necorespunzător adevărului că utilizează suprafaţa de 1,24 ha teren agricol. Prin aceste demersuri, inculpatul Blaj Aurel a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 2.618 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză s-a dispus măsura asiguratorie a popririi asupra sumelor de bani existente în conturile bancare ce aparţin inculpatului Blaj Aurel“, se arată în comunicatul DNA.

Sursa - Adevărul.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.